Ultima oră

Traficant international de droguri, achitat pentru ca a fost sincer

Eduard Popescu
4 feb 2009 1332 vizualizări
Bogdan Ciuraru din Focsani a scapat de ani grei de inchisoare pentru trafic de droguri, dupa ce si-a recunoscut fapta

Un focsanean a obtinut clementa de la Tribunalul Arad dupa ce a fost judecat pentru trafic international de droguri. Bogdan Ciuraru a fost prins vara trecuta de politistii de la Antidrog si procurorii DIICOT in timp ce incerca sa introduca prin vama Nadlac 10.007 bucati de pastile ecstasy. Ciuraru a fost acuzat de savirsirea infractiunilor de detinere de droguri de mare risc si introducerea in tara a acestora, pedeapsa pentru ultima infractiune fiind intre 15 si 25 de ani de inchisoare. Dupa judecata, a scapat doar cu o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare, pe motiv ca si-a recunoscut faptele si nici nu a avut antecedente. Ciuraru a fost condamnat pentru fiecare dintre acuzatii la trei ani de inchisoare, iar pedepsele au fost contopite in una singura, dispunindu-se suspendarea pedepsei, cu o perioada de incercare de cinci ani. Focsaneanul a fost arestat preventiv la scurt timp dupa descoperirea drogurilor, insa a fost pus in libertate imediat dupa pronuntarea sentintei, interzicindu-i-se totusi dreptul de a ocupa sau a fi ales intr-o functie publica. In rest, Ciuraru poate sa plece din tara, deoarece in perioada de incercare trebuie sa anunte doar deplasarile care depasesc opt zile. Procurorii DIICOT au atacat sentinta Tribunalului Arad, urmind ca apelul sa fie judecat de Curtea de Apel Timisoara. Ciuraru a recunoscut ca el a adus pastilele in tara, dar a motivat ca a fost amenintat in Olanda de niste cetateni marocani pentru a le transporta. (Eduard POPESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.