Ultima oră

Razie printre taximetristi

Raluca Manolache
4 feb 2009 1261 vizualizări
20% dintre taxiurile din judet prezinta nereguli la aparatul de taxat u in urma actiunii au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale in valoare de 1.200 de lei pentru nerespectarea normelor de circulatie

Aparatele de taxat din masinile taxi si atestatele profesionale pe care ar trebui sa le aiba soferii care practica aceasta meserie au fost verificate ieri de politistii de la Circulatie. Statiile de la Gara, Spitalul Judetean de Urgenta si Finante au fost "punctele" care au fost vizate de actiunea desfasurata de politisti, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului si ai Serviciului Judetean de Metrologie Legala (SJML) Vrancea. Rind pe rind, taximetristii au fost trasi pe dreapta, fiind nevoiti sa faca dovada ca sint in legalitate pentru a nu fi sanctionati. S-au verificat actele de identitate, permisele de conducere, certificatele de inmatriculare, atestatele profesionale si existenta asigurarilor RCA ale masinilor. "Se vor desfasura actiuni cu efective marite privind verificarea legalitatii efectuarii transportului de persoane in regim de taxi. Ii vom verifica pe cei care nu detin atestate profesionale, nu emit bonuri fiscale clientilor si nu detin buletin de verificare metrologica pentru aparatele de taxat", spune inspectorul Madalin Ciolan, de la Serviciul Politiei Rutiere. In urma actiunii au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale in valoare de 1.200 de lei pentru nerespectarea normelor de circulatie. Au fost date sanctiuni pentru oprirea in locuri nepermise, pentru lipsa atestatului si pentru nepurtarea centurii de siguranta.


Si transportatorii "pirati" vor fi luati la puricat


De asemenea, reprezentantii SJML au verificat aparatura de taxare, precum si existenta si starea sigiliilor. Actiunea a vizat in special monitorizarea aparatelor, astfel incit focsanenii care recurg la acest mijloc de transport sa nu fie "tepuiti". De altfel, se pare ca doar 20% din taximetristi au probleme din acest punct de vedere. "Verificam sigiliile metrologice si buletinele de verificare metrologica. Sint cazuri in care sigiile sint rupte si se umbla in aparat pentru schimbarea tarifului sau a orei. 20% dintre taxiuri prezinta nereguli", spune inspectorul Denita Stefan, de la Serviciul de Metrologie. Rutieristii vor continua actiunile pe aceasta linie pina la sfirsitul lunii. De asemenea, vor avea in vedere si transportatorii "pirati". Politistii spun ca in urma sesizarilor transportatorilor autorizati de pe raza judetului Vrancea, potrivit carora mai multe persoane desfasoara activitati de transport regulat de persoane pe diferite trasee fara a detine licente pe trasee, efectivele Politiei Rutiere si ordine publica vor desfasura actiuni de a contracara aceste fapte. (Raluca MANOLACHE)


Strainii, luati in vizor de politisti


Rutieristii le-au pus gind rau si strainilor care tranziteaza judetul. Toate masinile care vor trece prin Vrancea vor fi trase pe dreapta daca soferii nu vor respecta regulile de circulatie. Comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere, spune ca vor fi efectuate actiuni de control in trafic a autovehiculelor inmatriculate in alte state si aflate in circulatie pe teritoriul Romaniei. "Se va verifica daca au cartea verde, rovigneta, daca a fost facuta verificarea starii tehnice a masinii si daca sint respectate normele rutiere", a mentionat Adrian Huzum. (R. M.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.