Ultima oră

TelVerde pentru anticoruptie

Raluca Manolache
3 feb 2009 1095 vizualizări
Vrincenii nu prea vor sa denunte politistii sau functionarii care iau mita sau abuzeaza de functie in scopul de a-si atinge interesele personale

Doar noua persoane au vrut sa faca acest lucru si au apelat, in mod gratuit, numarul pus de la dispozitie de Ministerul Administratiei si Internelor, Directia Generala Anticoruptie 0800.806.806. Linia telefonica TelVerde poate fi accesata de vrincenii care doresc sa faca o sesizare cu privire la activitatea ofiterilor sau personalului civil din M.A.I. si are drept scop combaterea coruptiei pentru ca "Nimeni nu este mai presus de lege!". "Exista o linie telefonica gratuita prin care dorim sa venim in intimpinarea cetatenilor. Linia poate fi apelata in mod gratuit din retelele de telefonie fixa. Cetatenii pot reclama fapte de coruptie (luare de mita, dare de mita, traficul de influenta, primirea de foloase necuvenite) savirsite de politisti, pompieri, jandarmi si functionari", spune Sina Calota Florea, ofiterul de prevenire si relatii publice din cadrul Biroului de Anticoruptie Vrancea. Numarul poate fi apelat in fiecare zi pina la orele 16.00. Dupa aceasta ora toate mesajele vor fi preluate de o casuta vocala si vor fi mai apoi ascultate. De altfel anul trecut au existat doar 19 petitii venite din partea persoanelor nemultumite de sistem. Persoanele care vor sa-si spuna ofurile mai au la dispozitie si un "Registru de petitii si sugestii", care poate fi gasit la sediul DGA din Focsani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.