Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
31 ian 2009 1060 vizualizări
Stiri pe scurt din judet

Filtre la iesirile din judet


Politistii vrinceni impreuna cu jandarmii au organizat ieri filtre la iesirile din judet pentru a controla masinile suspecte ca ar avea legatura cu furtul de armament de la Ciorogirla. La Nanesti, Obrejita sau Adjud politistii au oprit camioanele sau dubitele si au verificat marfa "suspecta" din interior. Oamenii legii cred ca armele ar putea lua calea Republicii Moldova pentru a ajunge in zonele de conflict din fosta Uniune Sovietica. La actiune au luat parte si politistii de la Interventie Rapida care au incercat sa dea de cele 50 de arme disparute la inceputul saptaminii de la un depozit de armament din Ciorogirla. Astfel de actiuni au fost organizate in ultimele zile in mai multe judete din tara. Politistii vor continua actiunile si la sfirsitul acestei saptamini, mai ales ca se incearca si gasirea autorului atacului de la o casa de schimb valutar din Brasov, unde au murit doi oameni, iar unul a fost ranit grav. (Dan CHIRIAC)


Biroul notarial al lui Nica, transformat in loc de audiente


Deputatul Ciprian Nica, ales de vrinceni in colegiul 6 Adjud, a anuntat ca saptaminal va tine audiente in municipiul de pe malul Trotusului. Acesta si-a aranjat in mare parte biroul parlamentar din sediul PSD din fosta Primarie a Adjudului. In curind, va desemna si persoana care sa se ocupe de organizare. "Cam pe la sfirsitul lunii februarie voi da drumul biroului parlamentar, voi gasi un salariat si saptaminal voi discuta cu oamenii la Adjud", ne-a spus Ciprian Nica. Acesta a precizat ca la Panciu, in orasul sau natal, oamenii vin sa isi plinga nemultumirile la biroul notarial, insa isi va amenaja si aici un birou intr-o alta locatie pentru a nu "amesteca lucrurile". Deputatul PSD a precizat ca multi dintre cei care cer un sprijin sint pensionarii cu venituri reduse. Problema acestora este in principal lipsa banilor pentru achizitionarea de lemne de foc. (I. C.)


AJOFM va invata sa produceti bani


Pentru someri, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza cursuri de initiere, calificare, recalificare, perfectionare si specializare in baza planului anual de formare profesionala. Astfel, pentru meserii precum operator calculator, contabil, cosmetician, bucatar, baby siter, ospatar, tehnician maseur, zidar pietrar tencuitor si multe altele, cei care doresc sa se initieze ori sa se recalifice o pot face prin intermediul Fortelor de Munca. Cursurile sint gratuite pentru cei care nu realizeaza venituri sau veniturile lor nu depasesc 500 de lei pe luna. Si detinutii care mai au cel mult noua luni pina la liberare pot participa la instruiri gratuite. Vrincenii interesati sint asteptati la sediul AJOFM, unde vor fi indrumati si consiliati. (Daniel GIRLEANU)


APIA are bani sa preia cerealele la pret de interventie


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste producatorilor agricoli ca masura de interventie pe piata cerealelor este activa pina la 31 mai 2009. Toti detinatorii de stocuri de cereale le pot vinde APIA la un pret de interventie de 101,31 euro/tona. Agentia cumpara griu, orz, sorg si porumb de calitate. Astfel, orice detinator al unei cantitati de cel putin 80 de tone de cereale, respectiv 10 tone de griu dur poate depune o oferta la centrele judetene APIA. Atasat formularului-tip pe care ofertantul il depune la APIA trebuie sa existe dovada virarii in cont a sumelor aferente efectuarii analizelor, precum si documente care atesta calitatea. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.