Ultima oră

Baroul Vrancea, asaltat de cereri ale magistratilor

Nicoleta Cristea
31 ian 2009 1383 vizualizări
Consiliul de administratie al Baroului Vrancea are sarcina de a analiza mai multe solicitari inaintate de judecatori si procurori din judet care vor sa treaca in tabara aparatorilor.

Chiar daca s-a aratat rezervat in ceea ce priveste numele magistratilor care l-au asaltat cu cereri de inscriere in barou, decanul Ticu Burca ne-a spus totusi ca nu este vorba despre judecatorii si procurorii aflati in pragul pensionarii. "Sint judecatori si procurori care au facut cereri de intrare in avocatura. Cererile au fost analizate individual, insa consiliul, in sedinta din 28 ianuarie a aminat discutiile pina la sosirea relatiilor de la UNBR cu privirea la data pina cind puteau fi formulate cereri", ne-a declarat avocatul Ticu Burca, decanul Baroului. Se pare ca este vorba despre peste 10 solicitari, care insa mai au de asteptat un raspuns ceva timp, intrucit conditiile de primire in avocatura in ceea ce priveste magistratii s-au schimbat. Daca pina in acest an magistratii care aveau cel putin 10 ani vechime in cimpul muncii puteau trece fara examen la profesia de avocat, de la sfirsitul lunii noiembrie legea privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat a fost modificata printr-o ordonanta de urgenta, care prevede ca si magistratii care vor sa fie avocati trebuie sa dea examen de intrare in barou, ca si orice alt simplu licentiat in drept. Schimbarea legii, care este valabila inca din 1995, vine dupa ce avocatii si consilierii juridici cu vechime in profesie nu au mai putut intra in magistratura decit cu examen prin INM. Pina in luna aprilie licentiatii in drept cu o anume vechime in profesie puteau solicita intrarea in magistratura fara examen. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.