Ultima oră

Ambulantele prinse de radarele fixe

Raluca Manolache
31 ian 2009 1511 vizualizări
Soferii vitezomani care au numerele la masini indescifrabile scapa de amenzi

Radarele fixe montate pe drumul european care tranziteaza judetul nostru fac tot mai multe "victime". Camerele video care supravegheaza traficul in localitatile Golesti, Dumbraveni, Haret, Calimanesti si Pufesti au prins pina in acest moment peste 100.500 de soferi vitezomani. Astfel, pina in acest moment au fost emise peste 10.000 procese verbale, alte 63.000 de persoane au fost instiintate ca au depasit viteza limita legala si au fost nevoite sa trimita datele persoanelor care se aflau la volanul masinii, iar alti 9.700 de conducatori auto asteapta sa intre in posesia procesului verbal. De asemenea, in alte aproximativ 20.000 de cazuri radarele au surprins ambulantele, masinile Politiei, Pompierilor si Jandarmilor care se aflau in misiune, dar si masini cu numere straine sau indescifrabile. In toate aceste cazuri nu au fost emise sanctiuni. Politistii spun insa ca Ambulanta a fost nevoita sa faca dovada ca autosanitarele surprinse cu viteza se aflau in misiune. "Au fost trimise comunicari si reprezentantii Ambulantei au trebuit sa faca dovada ca au fost urgente medicale. Nu a fost data nici o sanctiune pina acum", spun rutieristii. De asemenea, soferii masinilor cu numere straine nu pot fi amendati deoarece in prezent nu exista un protocol incheiat intre Politia Rutiera din Romania si cele din alte tari ale lumii, astfel incit nu exista o baza de date. "20% din persoanele surprinse de radarele fixe contesta sanctiunile. Soferii sint constienti ca exista o proba clara si nu pot avea cistig de cauza in instanta", spune comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere. De altfel oamenii legii spun ca soferii care nu comunica datele persoanelor care se aflau la volanul masinii in momentul in care acestea au fost prinse de aparatele radar risca sa fie sanctionate contraventional. Amenda pentru societatile comerciale este de 1.270 de lei si pentru persoanele fizice este de 490 de lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.