Ultima oră

Alcoolemie de 0,03 pentru fostul sef al politiei Focsani

Dan Chiriac
30 ian 2009 2146 vizualizări
Mircea Lupu a ramas fara permis pentru neacordare de prioritate

Fostul sef al politiei Focsani, colonelul in rezerva Mircea Lupu, a fost gasit cu o alcoolemie foarte mica, dupa accidentul produs in seara zilei de miercuri. Mircea Lupu, care a fost si viceprimarul comunei Vinatori, a accidentat o femeie care s-a angajat in traversarea strazii pe marcajul pietonal de dupa giratoriul din strada Cuza Voda. "Aparatul alcooltest a aratat o alcoolemie de 0,03 grame la mie, ceea ce inseamna ca fapta acestuia nu este nici macar contraventie. Unii spun ca soferul ar fi baut cu o zi inainte. Pentru a nu exista suspiciuni, a fost dus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice. Oricum, acesta va ramine fara permis de conducere, dar nu pentru alcool ci pentru ca a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni", ne-a spus subcomisarul Catalin Stegarescu, seful Circulatiei din Focsani. Legea rutiera prevede ca un sofer gasit cu o alcoolemie de maxim 0,05 pe aparat sa nu pateasca nimic. Accidentul produs miercuri seara a adus in discutie o alta problema. "Nu ai cum sa opresti in sensul geratoriu, mai ales ca pietoni trec precum oile, una cite una. Daca analizam un pic acele treceri, nu sint nici bine marcate si sint prea in apropierea sensului giratoriu", spune Vasile, pe site-ul Ziarului de Vrancea. Intr-adevar, multi soferi se pling ca acele treceri de pietoni sint prea aproape de sensul giratoriu, soferii trebuind sa opreasca imediat dupa ce au trecut de centrul intersectiei. Pentru o perioada, Mircea Lupu va sofa pe baza unei dovezi, dar in posesia permisului de conducere va reintra abia dupa finalizarea anchetei in cazul accidentului. Victima, Magdalena Lupu, in virsta de 50 de ani, a fost ranita grav in urma accidentului si se afla la spital. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 22 ore, 44 minute, 48 secunde
Si ce daca avea o,o3 la mie alcoolemie ? Legea ne da voie. Poate a consumat chiar in acea zi la masa 50 tarie pentru digestie , bine ca nu a depasit cei 0,10 la mie acceptati si tolerati de cadrul citeste integral
, acum 739396 zile, 22 ore, 44 minute, 48 secunde
aveti dreptate! sunt prea aproape.din cauza lor am sarit peste ctg.D luna trecuta .acum o iau de la inceput.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.