Ultima oră

Ninsori si viscol in Vrancea

Mihaela Beșleagă
30 ian 2009 1680 vizualizări
Comitetul pentru Situatii de Urgenta, intrunit aseara, da asigurari ca Baba Iarna nu va lua pe nepregatite autoritatile

Astazi si miine vrincenii se vor confrunta cu revenirea in forta a iernii. Incepind de aseara, de la ora 22.00, pina simbata, 31 ianuarie, la ora 2.00, vremea se va raci accentuat si vor avea loc ninsori si intensificari ale vintului de pina la 60-70 km/h, viscolind ninsoarea. In acest sens, Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben pentru 17 judete din estul si sud-estul tarii, printre care si Vrancea. "Fenomenele se vor semnala in noaptea de joi spre vineri mai ales in Moldova si zona Carpatilor Orientali, iar in cursul zilei de vineri si in noaptea de vineri spre simbata indeosebi in Dobrogea, sudul Moldovei si jumatatea estica a Munteniei. Local in vestul Munteniei, estul Transilvaniei si in zonele montane aferente, ninsorile vor fi insemnate cantitativ, dar vintul va fi in general moderat", se arata in avertizarea emisa ieri de ANM. Meteorologii anunta temperaturi cu minus pentru noptile care vin. Si Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o atentionare cu cod galben, anuntind ca pina joi dupa-amiaza, din cauza ploilor abundente, se vor produce depasiri ale cotelor de atentie pe riuri, dar care nu vizeaza si judetul nostru. In aceste conditii, ieri, la ora 19.00, s-a intrunit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, care va monitoriza evolutia vremii. "Prin intermediul dispeceratului de la Inspectoratul judetean pentru situatii de urgenta au fost avertizate toate autoritatile administratiei publice locale sa instituie serviciul de permanenta si sa urmareasca evolutia fenomenelor, pentru a putea interveni in timp util la aparitia unor eventuale situatii de urgenta", se arata intr-un comunicat remis de Biroul de Presa al Prefecturii Vrancea. Conform constatarilor Comitetului, administratorii drumurilor nationale si judetene sint pregatiti cu utilaje si materiale de interventie si au asigurata permanenta. De asemenea, furnizorul de energie electrica are pregatite echipele de interventie, iar unitatile sanitare cu paturi si statia de salvare au asigurat stocul de medicamente si combustibil. (Mihaela BESLEAGA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 13 ore, 25 minute, 19 secunde
poa' sa vina, am lemne, am slanina, carnati,jumari, de altii nu ma intereseaza!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.