Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
29 ian 2009 889 vizualizări
Ce se mai intimpla si se spune prin judet

  • Sens giratoriu de 600.000 de euro


  • Alesii locali au votat in sedinta ordinara de marti, cu o singura abtinere, o hatarire de consiliu care ne aduce un nou sens giratoriu in Focsani. Acesta va fi amplasat la intersectia Strazii "1 Decembrie" cu Bulevardul "Brailei", si ar avea ca scop descongestionarea traficului in zona supermarketului Kaufland. La costul construirii sensului giratoriu se adauga insa si cheltuieli cu bordurile si amenajarile aferente strazilor si blocurilor care vor fi racordate la aceasta sistematizare a intersectiei. Potrivit primarului Decebal Bacinschi, Kaufland a anuntat ca va participa la efortul financiar necesar constructiei sensului giratoriu cu 100.000 de euro, urmind ca restul de bani pina la aproximativ 600.000 de euro sa fie suportati din bugetul municipalitatii. (Ciprian FANARU)


  • Criza scade cota politicienilor


  • Recesiunea care se preconizeaza ca va afecta si Romania va mari exponential si gradul de neincredere pe care populatia il are in clasa politica. Potrivit deputatului Razvan Mustea, regresul economic ar putea apasa din greu pe umerii parlamentarilor care isi vor duce la bun sfirsit promisiunile cu greu sau"¦ deloc. Mandatul politicienilor uninominali vine intr-o perioada "nefavorabila", dupa cum spune deputatul. Razvan Mustea, aflat la inceputul vietii sale politice, a afirmat ca relatia cu oamenii este cea mai importanta pentru ca electoratul sa nu-si piarda si ultima farima de incredere pe care o are in cei care-i reprezinta. "Sesiunea parlamentara va debuta pe 1 februarie, dar exista posibilitatea sustinerii unei sesiuni extraordinare anterior acestei date pentru stabilirea bugetului. Vor fi discutii multe pentru ca bugetul e sarac. Criza economica va influenta cu siguranta parerea oamenilor fata de noi (n.r. politicieni)", spune Mustea. In incercarea de a mentine o relatie cu cei care i-au dat votul, deputatul va da audiente on-line. Mustea spune ca deja lumea l-a asaltat cu intrebari si programari pentru intrevederi. (Iulia CRETU)


  • Secretarul municipal, nu are priza la public


  • La Primaria Focsani au fost depuse 193 de petitii in ultimele sase luni din 2008. 126 dintre acestea au fost trimise de cetateni direct Primariei, iar alte 67 au fost trimise altor institutii si apoi redirectionate catre municipalitate. De cind municipiul nu mai are viceprimari, toate pesoanele inscrise in audienta bat la usa primarului. Secretarul municipal, Eduard Corhana, care acorda si el audiente, nu prea are priza la public ori cetatenii cred ca nu prea are putere de decizie. Aceasta rezulta din raportul Compartimentului relatii cu publicul care arata ca din cele 170 de persoane ascultate anul trecut de oficiali, 168 s-au prezentat in audientele primarului si doar doua au preferat sa stea de vorba cu secretarul. Tot anul trecut, potrivit unui raport privind transparenta decizionala in administratie, nu au existat dezbateri publice pe marginea proiectelor adoptate de consilieri, iar numarul participantilor la sedinte a fost de 30-35 de persoane. (Doina GANEA)



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.