Ultima oră

Ziua Unirii s-a jucat si in Irak

Dan Chiriac
26 ian 2009 1601 vizualizări
Pe vremea lui Cuza, primii militari romani au plecat ca observatori in strainatate

Ziua Unirii Principatelor Romane a fost sarbatorita si in Irak. Simbata dimineata, in Baza militara Tallil, unde sint dislocati militarii Batalionului 341 Infanterie, s-a desfasurat un ceremonial militar si religios prilejuit de aniversarea a 150 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca. La festivitate a asistat intregul personal al batalionului. S-a oficiat un serviciu religios de catre preotul militar, s-a prezentat semnificatia zilei de 24 ianuarie si contributia pe care domnitorul Al. I. Cuza a avut-o la realizarea si consolidarea unirii celor doua principate dar si la unificarea si modernizarea Armatei Romaniei. Cu acest prilej, s-a facut si o evocare a momentului de la 1 Septembrie 1863, cind au fost inminate primele drapele de lupta unitatilor militare. "La un secol si jumatate distanta fata de acest moment deosebit al istoriei noastre nationale, avem obligatia onoranta de a recunoaste rolul deosebit de important pe care Al. I. Cuza l-a avut in modernizarea Armatei. în timpul domniei sale este consemnata si prima participare a unor ofiteri romani ca observatori militari in teatre de operatii, precum cel din Italia, in 1859, si cel din SUA, in 1864", a transmis maiorul Toni Ene, senior relatii publice al contigentului din Irak. Activitatile dedicate aniversarii Zilei Unirii s-au incheiat in mod traditional cu Hora Unirii in care s-au prins militarii romani, americani si irakieni participanti la eveniment. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.