Ultima oră

Seful justitiei din Panciu si-a pus «foarte bine» in catalog

Nicoleta Cristea
24 ian 2009 1519 vizualizări
Judecatoria Panciu spune ca indicele de atacabilitate a solutiilor este unul mic

Judecatorul Florin Mihai Stoica, presedintele Judecatoriei Panciu, a apreciat activitatea instantei pe care o pastoreste ca fiind una foarte buna. Ieri, instanta din Panciu a tras linie in ceea ce priveste activitatea din anul 2008, raportul de bilant axindu-se insa prea putin pe situatia dosarelor aflate pe masa magistratilor de aici. Si aceasta instanta se "mindreste" pe 2008 cu un numar mai mare de dosare "pe cap" de judecator. Astfel, daca in anul 2007 incarcatura medie pe fiecare judecator era de 644 dosare, in anul 2008 aceasta a fost de aproximativ 770 de dosare. Daca anul trecut magistratii din Panciu au avut de solutionat 344 de dosare penale, in materie civila volumul de activitate a crescut semnificativ, fiind inregistrate 2.309 dosare, fata de 1.990 dosare nou intrate in anul 2007. "Numarul dosarelor mai vechi de 1 an a crescut de la doua dosare in anul 2007, la sase dosare in anul 2008. Durata medie de solutionare a cauzelor a fost de 3 luni. Dovada in acest sens o constituie faptul ca pe stoc avem 369 de cauze. In raport de numarul dosarelor aflate pe rol si al celor solutionate, numarul de dosare mai vechi aflate pe rolul instantelor este redus, retinindu-se ca ponderea importanta a acestora o reprezinta dosarele care au fost suspendate o lunga perioadă de timp, fiind repuse pe rol pentru perimare sau ca urmare a incetarii motivului de suspendare. Pe rolul instantei se află sase dosare mai vechi de 1 an si cinci cauze mai vechi de 6 luni", se arata in raportul de bilant. Magistratii de aici considera ca justitiabilii au fost multumiti de activitatea instantei, deoarece din 2.708 de decizii pronuntate au fost atacate doar 436, cele mai multe in procesele civile, unde si numarul dosarelor aflate in lucru a fost mai mare. "Apreciem, fata de rezultatele obtinute si avind in vedere toate aspectele constatate, ca activitatea acestei instante s-a desfasurat la un nivel superior si consider ca o pot aprecia cu calificativul "Foarte bine"", este de parere presedintele instantei, dr. Mihai Florin Stoica. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.