Ultima oră

Dezbateri despre importanta Unirii lui Cuza la Muzeul Vrancei

Iulia Crețu
23 ian 2009 856 vizualizări
Muzeul Vrancei va organiza pe 24 ianuarie Simpozionul National 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane .

La eveniment este invitat sa participe si istoricul vrincean Gheorghe Buzatu, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, Doctor Honoris Causa al Universitatii "Ovidius" Constanta. Acesta s-a nascut in 1939 in comuna Sihlea, activitatea sa stiintifica fiind una lunga: 55 de carti publicate, 70 de volume coordonate sau in colaborare si autor la peste 500 de studii si micromonografii, articole, eseuri, prefate si note. Istoricul coordoneaza de mai multi ani colectia "Romanii in istoria universala", care a ajuns la 138 de volume. Buzatu este unul din cei mai buni cunoscatori ai epocii Antonescu. în legislatura 2000-2004 a fost ales senator de Iasi din partea PRM. Optiunea sa politica a venit in concordanta cu tendinta nationalista uneori exagerata manifestata de Gheorghe Buzatu in scrierile sale. Acesta va prezenta la simpozion volumul "Alexandru Ioan Cuza "" Romania" al lui Stelian Neagoe. De asemenea, despre "unele aspecte ale politicii externe in timpul lui Alexandru Ioan Cuza" va sustine alocutiuni si prof. univ. dr. Constantin Buse. Acesta este specialist in istorie internationala si cunoscut autor de manuale scolare. Cei doi sint invitatii obisnuiti ai lui Horia Dumitrescu, in special Buzatu, care e prezent la Focsani de la 24 ianuarie, la 1 decembrie. In semn de recunostinta vesnica, cu banii Consiliului Judetean, Dumitrescu le-a editat la Focsani doua volume omogiale a cite 1.000 de pagini bucata. La simpozion vor mai lua cuvintul si comandor (r) prof. univ. dr. Jipa Rotaru, generalul de brigada (r) prof. univ. dr. Nicolae Ciobanu, comandorul (r) prof. dr. Aurel Pentelescu, dar si Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.