Ultima oră

Copil de opt ani, musafir peste noapte la straini

Dan Chiriac
22 ian 2009 1310 vizualizări
Disparitia unui copil din Golesti a alertat zeci de politisti, care au avut parte de o noapte alba u schimbat, mincat si binedispus, copilul de opt ani a aparut dimineata si a spus ca a fost gazduit de o femeie buna

Un copil de opt ani din comuna Golesti a pus pe jar familia si politia, dupa o aventura de o noapte, pe care a petrecut-o la caldura si cu mincare buna. Marius Andrei Ungureanu a plecat marti impreuna cu fratele sau la plimbare, dar s-a despartit de acesta, la o intersectie de ulite. Ulterior, spre seara, a fost luat in ingrijire de o femeie miloasa, care s-a gindit sa-i ofere acestuia o lingura de mincare si caldura, gindindu-se sa-i faca un bine copilului necajit. A uitat sa anunte insa politia, care a intrat in alerta.

La ora 23.30, politistii din Golesti au fost sesizati de Sandel Ungureanu si de concubina acestuia, Doinita Manea, din localitate, despre faptul ca fiul lor Andrei Ungureanu, in virsta de 8 ani, a disparut in imprejurari necunoscute, in dupa-amiaza zilei de 20 ianuarie. "Femeia ne-a spus ca a observat prima data lipsa copilului in jurul orei 13.00, dar ca nu a intrat in panica crezind ca acesta se joaca in jurul casei. La orele 16.30, tatal copilului a venit de la munca, a intrebat de cei doi copii, dar nu s-a panicat. Abia spre seara, barbatul a plecat sa-si caute copiii, dar nu l-a gasit decit pe cel mare. Acesta i-a spus ca nu stie nimic de fratele sau", ne-a spus comisarul Daniel Popescu, seful Compartimentului Urmariti din IPJ Vrancea. Comisarul sef Ionel Popescu, adjunctul sefului IPJ Vrancea, seful Politiei Focsani, subcomisarul Gicu Avasiloaie, seful Serviciului de Ordine Publica, comisarul Vasile Marin, seful Serviciului de Investigatii Criminale, comisarul sef Marian Cirjica, alaturi de 30 de politisti, printre care si cei de la Detasamentul Politiei de Interventie Rapida, dar si un ciine politist l-au cautat toata noaptea pe copil. Printre ipotezele cercetate de politisti au fost ca baiatul s-a ratacit si a fost luat de un vecin sau a murit dupa ce a suferit un soc hipotermic, afara fiind foarte frig. Mai mult, se gindeau si la un posibil accident rutier. "Am cautat pe toate strazile, la familie sau rude, la vecini, chiar si in santurile de pe marginea drumului european, unde ar fi putut sa se afle in urma unui accident, dar pina dimineata totul a fost in zadar", ne-a relatat Daniel Popescu. Dimineata, la orele 8.00, copilul a aparut pe o ulita, de unde a fost preluat de politisti. "Am fost la o femeie buna, care mi-a dat sa maninc si m-a schimbat de haine si de incaltaminte", a marturisit tincul la postul de politie. De altfel, politistii au preluat semnalmentele acestuia ca fiind imbracat cu blugi si incaltat in pantofi tip adidas, iar copilul a aparut dimineata cu alti pantaloni si cu cizme noi. Pustiul i-a indrumat pe politisti spre locul unde a stat toata noaptea. Femeia care-l gazduise, Savica Aparece, s-a speriat la vederea politistilor si le-a explicat acestora ca nu a vrut decit sa faca un bine. Politistii i-au multumit pentru ca nu l-au lasat in frig pe copil, dar i-au spus ca ar fi trebuit sa anunte pe cineva de prezenta acestuia.

Protectia Copilului intra pe fir

Micul "aventurier" provine dintr-o familie cu probleme, traind in conditii foarte grele. Politistii spun ca parintii nu au loc de munca si locuiesc intr-un imobil saracacios. Sint cunoscuti ca fiind consumatori de bauturi alcoolice si isi neglijeaza copiii. Totusi, faptul ca au sesizat politia arata ca le pasa de copii. "Cei doi adulti mai au in intretinere un copil, in virsta de 9 ani. Ambii copii sint nescolarizati si vagabondeaza pe raza comunei, apelind la mila localnicilor pentru a face rost de mincare. Copilul disparut va fi indrumat catre un psiholog pentru a beneficia de consiliere. De asemenea vom informa Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului pentru efectuarea unei anchete in acest caz si pentru a dispune masurile care se impun cu privire la cei doi copii. Trebuie sa gasim o solutie pentru a schimba traiul acestor copii care cutreiera strazile din comuna", ne-a spus comisarul sef Marian Cirjica, seful Serviciului de Investigatii Criminale din IPJ Vrancea. Toata lumea este multumita ca noaptea de cosmar s-a incheiat cu bine, iar parintilor li s-a pus in vedere sa aiba mai multa grija de copii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.