Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
21 ian 2009 1559 vizualizări
Ce se mai intimpla prin judetul nostru

  • Agentii comunitari si-au luat mitraliera


  • Cei 72 de agenti comunitari nu au "abuzat" anul trecut de echipamentul din dotare, mai precis de pistoale. Politistii nu au fost nevoiti sa foloseasca pistoalele marca Gloock 19 de productie austriaca, armamentul fiind folosit doar in cazul unor exercitii de tragere, care se executa de doua ori pe an. Cu toate acestea, Politia Comunitara Focsani nu a dus lipsa de munitie, anul trecut fiind cumparate 5.000 de cartuse, dar si un pistol mitraliera, de calibru 9 mm. Florentin Nache, purtatorul de cuvint al Politiei Comunitare, spune ca in 2008 s-a achizitionat echipament de serviciu si de protectie in valoare de 159 mii lei. "Pistoalele din dotare nu au fost folosite. Nu am avut incidente pina acum si sper sa nu avem nici pe viitor probleme", spune Florentin Nache. Politistii doresc sa se doteze si in acest an cu armament, insa planul de achizitie se va realiza dupa stabilirea bugetului. (R. M.)


  • Negocierile la legea vinului continua


  • Sindicalistii de la Propact merg miine la Ministerul Agriculturii pentru a discuta impreuna cu reprezentatii ONIV si Patronatului Viei si Vinului proiectul de lege privind modificarea Legii Viei si Vinului. "In perioada care a trecut, sindicatul a continuat intilnirile la Ministerul Agriculturii unde am ajuns la un numitor comun, s-a trimis lista cu delegatii din judetul nostru care vor participa la diferite intinliri cu privire la modificarea legii", a declarat Gino Toma. Delegatia din Vrancea, condusa de Gino Toma, va fi compusa din presedintele Propact Vrancea, Costel Ichim, economistul Liviu Gheorghe, oenologul Toader Manole si podgoreanul Adrian Porumb. Liderul Propact a fost ales, la finele anului trecut, presedinte al Consiliului National al Sindicatelor din Agricultura. Fostii lideri ai consiliului au fost inlocuiti din functii, actuala structura venind cu oameni tineri, care doresc sa se implice mai mult. Intr-o adunare care a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute, la Bucuresti, s-a hotarit si infiintarea Federatiei Agricultorilor, deoarece in Romania, pe domeniul agricol, aceasta poate fi cea mai mare organizare. (Doina GANEA)


  • Eurodeputatii cer deblocarea fondurilor Sapard


  • Europarlamentarul focsanean Alexandru Nazare, din grupul democratilor, sustinut de colegul sau Rares Lucian Niculescu, a solicitat Comisiei Europene reluarea platilor pentru tara noastra pentru programul Sapard. Comisia a blocat aceste fonduri anul trecut, in urma depistarii unor nereguli la o misiune de evaluare. "în conditiile in care Romania va resimti in acest an efectele crizei globale si bugetul de stat va fi unul de austeritate, suportarea sumelor pentru proiectele Sapard din resurse proprii ar afecta echilibrul bugetar, dar si capacitatea de absorbtie a fondurilor pentru dezvoltare rurala", a declarat Alexandru Nazare, europarlamentar PD-L, intr-un document transmis Comisiei Europene. Parlamentarii romani au amintit occidentalilor ca, in urma remedierii problemelor semnalate, statul roman a platit facturile restante pentru proiectele aprobate si a inaintat Comisiei o solicitare pentru decontarea cheltuielilor in valoare de peste 100 de milioane de euro. (I. C.)


  • Subventii pentru ingrasaminte


  • Agricultorii asteapta subventiile pentru ingrasaminte. Potrivit directoruluui Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea, Costica Neata, fermierii se pot astepta anul acesta la o noua ordonanta de guvern care sa le aduca 400 de lei subventie la hectar pentru achizitionarea de ingrasaminte necesare culturilor. "Nu stiu daca vor fi in bani sau in bonuri valorice. Tot ce stiu ca se vorbeste despre aceste subventii care ar putea fi acordate in perioada urmatoare", spune Costica Neata. (Doina GANEA)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.