Ultima oră

Dupa ce a refuzat sa faca sex, i-a rupt gitul prietenei proxenete

Dan Chiriac
16 ian 2009 2638 vizualizări
Un barbat din Garoafa a omorit-o pe cea care-i propusese sa faca sex. Refuzata, femeia l-a provocat pe acesta sa se incalzeasca prin bataie. Simtindu-se atacat, barbatul a lovit-o cu un bat si i-a sucit gitul u crima, comisa in noaptea de 3/4 ianuarie, a iesit la iveala abia ieri u vecinii au gasit cadavrul femeii in curte, mincat de ciini

Un barbat din comuna Garoafa, cunoscut cu afectiuni psihice, este acuzat ca a omorit o femeie din orasul Marasesti, pe care o cunostea de peste 20 de ani. Cei doi, Stefan Hulei, 53 ani, si Georgeta Neagu, 46 ani, au "lucrat" impreuna, in 1986, in vestul tarii, ambii ajungind la inchisoare pentru proxenetism. Cei doi au primit atunci 4 si respectiv 9 ani de puscarie, fiind acuzati ca trimiteau fete "la sosea", sa practice prostitutia. Reintilnirea lor, dupa 22 de ani, s-a incheiat tragic, in noaptea de 3/4ianuarie, tipa fiind omorita de amicul "proxenet".

Crima comisa de Stefan Hulei a fost descoperita abia ieri dimineata, de vecinii barbatului. "Am fost sesizati de vecini despre faptul ca au gasit mai multe materiale textile, probabil imbracaminte, avind pe ele urme de singe. Politistii deplasati la fata locului au gasit cadavrul unei femei, devorat partial de animale. Femeia avea fata si piciorul sting sfisiate de ciini. L-am cautat pe proprietarul casei, care obisnuia sa umble prin zona Pietiei Moldovei din Focsani. Inainte de rezultatele necropsiei, barbatul si-a recunoscut fapta", ne-a spus procurorul Paul Mihaila, cel care se ocupa de caz. Autorul a povestit cum s-a petrecut totul, dar anchetatorii au dubii asupra celor spuse, in conditiile in care barbatul are probleme psihice, figurind in evidentele medicilor de la virsta de 17 ani, cind a fost diagnosticat cu schizofrenie. "Omul a afirmat ca a intilnit-o pe femeie in Focsani si i-a propus sa mearga acasa la el. Dupa ce au mincat ceva, femeia i-a propus barbatului sa o dea parte-n parte, scotind totodata o surubelnita. Considerindu-se atacat, barbatul i-a aplicat o lovitura cu piciorul, dupa care a pus mina pe un bat cu care a lovit-o timp de aproximativ 20-25 minute. Apoi a spus ca i-ar fi rasucit capul femeii, rupindu-i coloana cervicala", a mai adaugat procurorul Paul Mihaila. Conflictul a izbucnit, potrivit primelor declaratii, dupa ce barbatul a refuzat sa faca sex cu femeia. Varianta povestita de suspect urmeaza sa fie confirmata sau infirmata de medicul legist.


Legat de pat, la psihiatrie


Stefan Hulei, care nu a fost casatorit niciodata, traia intr-o casa derapanata din comuna Garoafa, ce poate fi numita cu greu locuinta. Vecinii povestesc ca acesta isi duce traiul dupa o zi pe alta. "Isi ducea veacul prin piata agroalimentara din Focsani. Pe amica lui a gasit-o moarta in curte un vecin, era mincata de ciini, saraca. Ieri dimineata, ciinii dadeau iar tircoale zonei. Femeia era cu capul pe niste bidoane din plastic. Nu stim de la ce s-au luat, dar se cunosteau din puscarie", ne-a spus Gheorghe Simion, un consatean ingrozit de cele intimplate. Cei care au descoperit fapta si au anuntat politia spun ca nu-l cunosc prea bine pe barbat, dar se tem de el pentru ca avea «o privire de om crud». "Trebuie sa il ia de aici, ca am fete si imi este frica sa nu le violeze. M-am saturat sa stau de paza. Nu stiam ca are pe cineva aici, ca nu stau eu sa vad ce face. Ziua nu statea pe acasa, mergea in piata la Focsani, unde avea unele combinatii. Azi dimineata (ieri- n.r.) am vazut niste haine naclaite de singe si am chemat politia", ne-a povestit un alt vecin al barbatului. Constientizind fapta, suspectul a aprins o luminare in curte, linga cadavrul femeii. Dupa audieri, Stefan Hulei a fost internat in sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean, unde va fi pazit de politisti. Cum omul figureaza in evidenta medicilor cu schizofrenie, acesta urmeaza sa fie expertizat psihiatric. Daca se va dovedi ca nu a avut discernamint in noaptea crimei va fi internat intr-un ospiciu. In caz contrar, acesta va raspunde penal pentru fapta sa. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.