Ultima oră

Reprezentantul DNA, din nou in intirziere

Nicoleta Cristea
15 ian 2009 1303 vizualizări
Procesul fraudarii fondurilor PHARE a continuat cu audierea a sase martori

Procesul de fraudare a unor fonduri PHARE, aflat pe rolul Judecatoriei Focsani, a inceput ieri cu intirziere, dupa ce la termenul anterior fusese aminat fara a fi facut nici un act de judecata. Motivul si de aceasta data a fost intirzierea cu care a venit la Focsani reprezentantul DNA. Daca luna trecuta cei sase martori, Robert Valentin Caraba, Vasile Turbatu si Ioan Rosca, cei trei inculpati din dosar si avocatii acestora "au ars gazul de pomana" la instanta, procesul fiind aminat, ieri sedinta a inceput cu o intirziere de aproape doua ore. Instanta a reusit insa sa audieze cei sase martori, printre care si fosti angajati ai Euroconstruct SRL, firma care a beneficiat de fondurile europene. Unul dintre acestia a declarat instantei ca a lucrat, printre altele, si pe linia de timplarie, insa a invatat ce si cum sa faca doar de la un alt angajat. Martorul a mai aratat ca, desi in iarna a semnat o fisa prin care isi dadea acordul pentru a participa la cursuri de perfectionare, acest lucru nu s-a mai intimplat, deoarece in martie firma si-a inchis portile. Printre martori s-a numarat ieri si o contabila a Camerei de Comret, Industrie si Agricultura, care a participat la una dintre licitatiile desfasurate la Euroconstruct. Cu toate acestea, martora nu a reusit sa dea multe detalii despre licitatie si a mentionat doar ca a fost legala. "Nu cunosteam nici o persoana de acolo si nici nu stiu cine a cistigat licitatia. M-am chinuit si la DNA, dar nu-mi amitesc", a spus femeia. In acest proces se incearca lamurirea privind accesarea de catre Euroconstruct SRL a unor fonduri PHARE in iulie 2003. Obiectivul proiectului era, conform dosarului depus la ADR Braila, "dezvoltarea si diversificarea potentialului economic si social al zonelor de restructurare industriala", insa firma a intrat in faliment inainte de a se finaliza, cu toate ca se cheltuisera 100.000 de euro. Caraba, Turbatu si Rosca sint judecati pentru infractiuni de coruptie. In timp ce Caraba este judecat pentru faptele pe care le-ar fi savirsit in calitate de administrator al Euroconstruct, Turbatu, administrator al Promet SRL, si Rosca, administrator al Italo Convest SRL Bucuresti, sint acuzati de DNA ca ar fi obtinut ilegal sume din fondul alocat proiectului, intrucit firmele acestora aveau datorii restante la bugetul de stat. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.