Ultima oră

Citatiile impovareaza bugetul Tribunalului

Ziarul de Vrancea
15 ian 2009 1017 vizualizări
Posta Romana duce 15.000 de citatii lunar pe datorie

Conducerea Tribunalului incearca gasirea unei solutii pentru a-si plati cheltuielile cu citatiile dupa ce a fost somata de Posta Romana. Din cauza scumpirilor aplicate anul trecut de Posta Romana, Tribunalul este nevoit sa lase la o parte celelalte cheltuieli pentru a-si achita cu prioritate sumele datorate pentru citatii si alte acte de procedura juridica. De la sfirsitul anului trecut, de cind instanta a ramas fara bani, Posta le trimite corespondenta pe datorie. Cele patru instante din Vrancea trimit lunar peste 15.000 de citatii. "Deocamdata functionam bine, dar trebuie sa achitam cu prioritate suma de 25.000 de lei pentru a nu intra in blocaj. In momentul de fata functionam normal si persoanele sint citate prin posta, dar problemele vor aparea probabil de la sfirsitul saptaminii viitoare incolo, daca nu se achita aceasta datorie", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Tribunalului, Carmen Dantis. De la 1 ianuarie 2007 si pina in prezent, Posta Romana a majorat preturile de patru ori, intre aceasta si Ministerul Justitiei neexistind un protocol care ar putea sa reduca din cheltuieli. Conform legii, se poate face comunicarea si prin alte mijloace. Acolo unde partile sint persoane juridice, exista posibilitatea citarii prin fax. Instantele au cerut ajutor financiar de la Ministerul Justitiei, dar bugetul este deja redus pentru anul 2009 cu 15%. Uneori si colile de scris, tonerul si carburantii pentru masini au fost luate pe datorie. Tribunalul s-a confruntat si anul trecut cu astfel de probleme, la un moment dat fiind nevoit sa plateasca un executor judecatoresc care a citat o persoana aflata in alta tara, insa, de cealalta parte, atunci cind cei din alte state au avut nevoie de astfel de acte procedurale, citatiile respective au fost trecute in contul instantei din judetul nostru. (N. CRISTEA, D. GANEA).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.