Ultima oră

Vinatorii germani ochesc mistretii din Vrancea

Mihaela Beșleagă
15 ian 2009 1147 vizualizări
Directia Silvica vrea sa exporte iepuri vii in Italia si in acest an

Sezonul de vinatoare la mistreti, iepuri si fazani este in plina desfasurare. La fel cum s-a intimplat si in ultimele sezoane, cei mai interesati de vinatul din Muntii Vrancei sint vinatorii straini. Conform datelor centralizate de Directia Silvica (DS) Focsani, de la inceputul anului, nu mai putiun de sase exemplare de mistreti, din cei 20 impuscati, au cazut sub tinta vinatorilor veniti din Germania. Pretul unui trofeu de mistret variaza intre 100 de euro pentru un purcel si 700-800 de euro pentru un mistret matur, sume ce reprezinta doar taxa de impuscare. La acestea se adauga valoarea carnii, pentru cei care doresc sa o pastreze, pentru prepararea unui meniu vinatoresc, dar si o taxa de organizare a partidei de vinatoare. Iepurii au fost, insa, mai greu de prins, astfel ca la inceputul acestui an nici un exemplar nu a cazut sub focul vinatorilor. Silvicultorii intentioneaza, la fel ca si anul trecut, sa organizeze partide de prindere a urechiatilor vii, acestia urmind sa ia drumul exportului. "In aceasta luna vrem sa prindem iepuri vii, cistigam mai mult astfel, decit daca sint impuscati. Acestia urmeaza sa fie exportati in Italia, cu preturi in jur de 85 de euro pe exemplar. In aceasta perioada avem si solicitari", a spus Titi Olteanu, purtatorul de cuvint al DS. Aceste campanii de prindere a iepurilor vii, cu plase, se organizeaza doar iarna, cind terenul este inghetat, in fondurile de vinatoare de cimpie. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.