Ultima oră

Seful Garzii de Mediu testeaza punga eco

Iulia Nicolaie
14 ian 2009 1977 vizualizări
Comisarul sef Petre Nitu a ingropat o punga eco pe care o va dezgropa peste sase luni pentru a vedea daca s-a dezintegrat u magazinelor li s-a acordat o perioada de respiro pentru a se dota cu sacose biodegradabile

Ordonanta cu privire la taxarea pungilor din plastic cu 0,2 lei, care a intrat in vigoare pe 1 ianuarie 2008, ajuta la colectarea veniturilor pentru fondul de mediu, bani ce vor fi utilizati pentru sustinerea si realizarea proiectelor de protectie a mediului. Comisarul sef al Garzii de Mediu Vrancea, Petre Nitu, a declarat ca pina la 25 februarie va fi derulata campania de preventie, iar de la aceasta data comisarii vor aplica sanctiuni pentru agentii comerciali care nu au introdus ecotaxa. "Scopul principal al acestei campanii este de a obisnui cetatenii sa foloseasca materiale biodegradabile si sa descurajeze folosirea acestor sacose din plastic, care polueaza, pe linga aspectul inestetic", ne-a precizat Petre Nitu, care a denumit noul impozit "taxa pe indiferenta". De asemenea, comisarul sef ne-a spus ca exista planuri asemanatoare si in cazul PET-urilor, care sufoca pur si simplu natura. Seful Garzii de Mediu s-a aratat incintat ca mai multe organizatii si institutii publice sustin aceste proiecte si aleg sa functioneze "eco". Sacosa din hirtie, introdusa recent in mai multe magazine, poate "cara" 5 kilograme si se degradeaza in 90 de zile, in timp ce punga reutilizabila suporta chiar si 15 kilograme si, in plus, se poate schimba gratuit. Amenzile pentru neindeplinirea obligatiilor in legatura cu taxa eco sint cuprinse intre 2.000 si 2.500 de lei. Petre Nitu a reamintit si de faptul ca o mare problema de mediu este reprezentata si de mentalitatea invechita a vrincenilor, care daca vad trei gunoaie aruncate intr-un colt, arunca si ei in acelasi loc deseurile. Mai multi producatori au inceput sa profite de curentul "eco", aflat la mare moda in aceasta perioada, si au iesit pe piata cu pixuri sau pungi dintr-un material special, care de degradeaza in numai sase luni. Comisarul sef spune chiar ca a ingropat in gradina o punga bio pentru a vedea daca respecta timpul de degradare de sase luni. S-ar putea ca la termenul stabilit Petrica Nitu sa nu mai fie in functie dat fiind crivatul schimbarii care bate in aceasta perioada prin institutiile conduse de liberali. Comisarul sef afirma insa ca nu se teme de schimbare si ne-a declarat ca nu a primit semnale ca ar putea fi inlocuit functie. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 18 ore, 59 minute, 3 secunde
IA TESTEAZA UN NOU NAS PENTRU MIROSURILE DIN FOCSANI ! SAU LA CATA MITA IEI NU MAI AI MIROS.....VORBA AIA BANII ITI IAU MIROSUL !!!
, acum 739397 zile, 18 ore, 59 minute, 3 secunde
IA TESTEAZA UN NOU NAS PENTRU MIROSURILE DIN FOCSANI ! SAU LA CATA MITA IEI NU MAI AI MIROS.....VORBA AIA BANII ITI IAU MIROSUL !!!
, acum 739397 zile, 18 ore, 59 minute, 3 secunde
Etimologia lui Petrica-Petre-piatra. Ba bolovanule,nimic n-ai facut de cand te-o cacat Nini 'omisar sef! Ai imputit biroul de basini,puturosule!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.