Ultima oră

Carbonizat in propria casa

Raluca Manolache
12 ian 2009 1151 vizualizări
Omul fumase o ultima tigara inainte de incendiu

Un barbat de 40 ani din satul Talapanu, comuna Straoane, a murit carbonizat, simbata noapte, dupa ce locuinta i-a fost cuprinsa de flacari. Toma Stanciu locuia impreuna cu mama sa, care a reusit sa iasa din casa in momentul in care a vazut ca iese fum din camera fiului sau. Tipetele disperate ale femeii au fost auzite de o vecina care i-a chemat in ajutor pe pompierii din Panciu. Acestia au fost anuntati de incendiu in jurul orei 21.15, printr-un apel la numarul unic de urgenta 112. Ajunsi la fata locului, servantii s-au luptat cu flacarile peste jumatate de ora, insa nu au mai putut face nimic pentru barbatul ramas in casa. "în urma acestuia au ars aproximativ 30 mp din acoperisul casei si mobilierul din doua camere", spune slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Pompierilor. Totul s-a intimplat dupa ce Toma Stanciu s-a intors de la un vecin cu care a chefuit. Baut fiind, omul si-a aprins o ultima tigara pe care a uitat se pare sa o mai stinga. Si primele concluzii ale anchetei deschise de oamenii legii releva faptul ca victima, care era fumatoare, a murit din cauza unei tigari aprinse aruncate la intimplare. "Locuia cu mama sa si lucra cu ziua prin sat. Se pare ca in momentul in care a ajuns acasa a aprins focul sau o tigara. Mama lui sta intr-o alta camera si cind a vazut ca iese fum a iesit afara. El nu a mai putut sa iasa. Am incercat sa intram in casa, dar nu am putut din cauza flacarilor", ne-a spus Vasile Zbirciog, primarul comunei. Toma Stanciu nu era casatorit si nu avea copii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.