Ultima oră

46 de dosare penale pentru 48.244 de pocnitori

Dan Chiriac
7 ian 2009 1016 vizualizări
46 de persoane s-au ales cu dosare penale in perioada sarbatorilor dupa ce au incercat sa vinda sau au folsoit fara drept obiecte pirotehnice.

Politistii de la Biroul Arme, Explozibili si Substante Toxice au actionat in ultimele doua saptamini pentru a-i descoperi pe cei care ofera spre vinzare petarde, artificii sau alte amestecuri pirotehnice sau cei care le folosesc fara drept, punind astfel in pericol siguranta altor persoane. "în conformitate cu Planul actiunii nationale "Foc de artificii 2008/2009", politistii, in colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Munca, au actionat pe linia prevenirii, descoperirii si combaterii faptelor de natura penala sau contraventionala la regimul obiectelor artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice, context in care au fost constatate 46 infractiuni si aplicate doua amenzi, in valoare de 6.000 lei", a spus subcomisarul Vasile Ochean, seful Biroului de Arme, Explozibili si Substante Toxice. De asemenea, in cadrul raziilor, au fost confiscate 48.244 artificii, pocnitori, petarde si rachete din clasele I si II, provenite din comiterea de infractiuni. "Este imbucurator faptul ca in aceasta perioada, nu au fost inregistrate evenimente negative pe fondul detinerii, transportului, manipularii si folosirii acestor obiecte pirotehnice, cum ar fi incendii sau vatamari corporale. Actiunea va continua pina pe 15 ianuarie", a subliniat ofiterul Vasile Ochean. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.