Ultima oră

Seful Resurselor Umane din Politie s-a pensionat

Dan Chiriac
7 ian 2009 2072 vizualizări
In locul lui Constantin Datcu a fost imputernicita subcomisarul Daniela Manea u vor urma si alte pensionari ale unor cadre de conducere

Comisarul sef Constantin Datcu, fostul sef al Serviciului de Resurse Umane din cadrul IJP Vrancea, s-a pensionat la sfirsitul anului trecut. Ofiterul a iesit la pensie la putin timp dupa ce a fost implicat intr-un scandal provocat de o plingere facuta la DNA impotriva sa si a fostului sef al politiei, comisarul sef Viorel Serbanoiu. Scandalul priveste o presupusa eliberare in fals a unei adeverinte de vechime pentru un ofiter de politie, iesit la pensie in perioada cind la cirma politiei se afla comisarul sef Viorel Serbanoiu, seful IPJ Botosani. Aceasta i-ar fi adus posesorului o pensie marita. Totusi, pe la colturi se vorbeste si de razbunare intre fostele si actualele structuri de putere de la virful politiei vrincene dupa ultimele schimbari politice girate de PSD si PD-L. "A fost vointa dinsului sa se pensioneze. Indeplinea toate conditiile impuse de lege si astfel i s-a aprobat cererea. Aceasta a fost depusa cam in aceeasi perioada in care a fost depusa plingerea la DNA. Nu pot sa spun eu daca are vreo legatura plingerea cu pensionarea ofiterului", ne-a precizat comisarul sef Sandel Doaga, seful IJP Vrancea. Postul lui Constantin Datcu, care nu a putut fi contactat ieri pentru a comenta situatia, va fi declarat vacant cel mai probabil. In locul acestuia a fost imputernicita deja subcomisarul Daniela Manea, care lucreaza in cadrul serviciului. IJP Vrancea ar putea cere deblocarea postului si scoaterea la conscurs din sursa interna, dat fiind ca orice sef de politie iubeste sefia acestui serviciu important din institutie. In urmatoarea perioada ar putea urma si alte pensionari surpriza. In primul rind se vorbeste de comisarul sef Gavril Iacob, adjunctul sefului IJP Vrancea, care se gindeste serios la retragere dupa ce numele sau a aparut pe lista celor opt ofiteri ce vor fi cercetati prealabil de Inspectia Interna din cadrul IGPR ca urmare a unui control recent in urma caruia au fost mustrate in scris si alte 26 de cadre. De altfel, in noul context institutional, in politie este o stare de evidenta tensiune si asteptare a urmatoarelor schimbari. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 17 ore, 21 minute, 40 secunde
Care a aranjat multe "treburi" in militie mutandu-si,vrand nevrand,naravurile in politie .Il doare-n pix cu 2000 euro pensie ! Ca a "sapat" cat 10 mineri !
, acum 739398 zile, 17 ore, 21 minute, 40 secunde
Domnul Datcu este un om deosebit. S-a scirbit probabiil de mizeriile actuale din politie si paraseste institutia.Nu a facut parte din "tagma jefuitorilor" care l-au precedat !
, acum 739398 zile, 17 ore, 21 minute, 40 secunde
Ce frumos suna "resurse umane" ! Cand colo el a a fost un vechi "cadrist" ! Autor: relu dusu 07.01.2009 / 11:50:25 | 78.96.162.255 "Care a aranjat multe "treburi" in militie mutandu-si,vrand citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.