Ultima oră

Bunica maidanezilor nu a terminat cu judecata

Nicoleta Cristea
6 ian 2009 1149 vizualizări
Procurorii s-au declarat nemultumiti de finalitatea procesului in care a fost implicata Maria Iordache, din Focsani, astfel incit dosarul pensionarei se judeca in recurs la Tribunalul Vrancea

Batrina a fost judecata si condamnata la 6 luni de inchisoare cu suspendare anul trecut pentru ca cei cinci maidanezi pe care ii ingrijea au atacat doi focsaneni la sfirsitul anului 2006. Maria Iordache, in virsta de 65 de ani, a fost obligata si sa plateasca Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani 122,00 lei, plus dobinda legala aferenta pina la achitarea integrala a debitului, adica cheltuielile de spitalizare pe care unitatea le-a suportat in cazul uneia dintre partile vatamate. Si nu numai atit. Judecatoria Focsani a decis si ca sumele cheltuite de Ministerul Justitiei cu acest proces, adica 300 de lei, sa fie platite tot de femeie. Maria Iordache a avut insa si noroc, pentru ca vecinii agresati, Marian Gelu Paris si Vasile Axinte, cu toate ca au facut plingere la Politie, nu s-au constituit parti civile la proces impotriva inculpatei. Maria Iordache a fost trimisa in judecata "pentru neluarea masurilor de prevenire a atacului canin de catre proprietarul ciinelui sau detinatorul temporar al acestuia asupra unei persoane", in urma plingerilor facute de victime la Politie, dupa agresiunile petrecute in noiembrie si decembrie 2006. Femeia a incercat sa se apere, precum ca maidanezii sint bine ingrijiti si nu ies des in strada. Cu toate acestea, procesul de fond nu s-a incheiat cu bine pentru femeie si, cu toate ca recursul este declarat de parchet, poate pedeapsa va fi mai blinda. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.