Ultima oră

Buna dimineata 2009!

Ziarul de Vrancea
31 dec 2008 3031 vizualizări
Incepe numaratoarea inversa 3, 2, 1 ¦ Pentru petrecerea de Revelion, restaurantele isi asteapta inca oaspetii cu meniuri bogate, sampanie si multe surprize u pretul unui meniu este cuprins intre 150 - 300 lei u cel mai ieftin Revelion pentru omul de rind are loc in Piata Garii din Focsani pentru care autoritatile au pus la bataie din buzunarul public peste 200.000 de euro u programul va incepe la ora 19.00 si se va intinde pina la ora 3.00 u dupa spectacol, petrecaretii se pot muta la discoteci care au pregatit seri speciale u pentru petrecerea dintre ani este nevoie doar de o sticla cu sampanie, citiva prieteni si multa voie buna, dar si optimism pentru a face fata crizei financiare care isi va arata coltii in 2009 u Ziarul de Vrancea va prezinta ultimele oferte dar si citeva sfaturi pentru a traversa fara incidente aceste zile speciale

Batrinul 2008 este gata sa predea stafeta, iar gindurile si sperantele noastre se indreapta catre viitorul adus de tinarul an 2009. Pentru a intimpina cu bucurie anul care vine, participarea la petrecerea dintre ani este planuita cu grija, din vreme. Totusi, daca nu ati reusit sa faceti acest lucru va oferim citeva solutii de urgenta pentru ca petrecerea noptii dintre ani sa fie la inaltime. Daca vreti ca noul an sa va gaseasca alaturi de prieteni sau de familie, puteti ciocni paharul de sampanie de la miezul noptii fie in aer liber, in Piata Garii din Focsani, fie la un restaurant. Desi majoritatea locurilor pentru mesele festive din noaptea de Revelion au fost deja rezervate, cu putin noroc generat si de criza financiara puteti sa mai prindeti un loc. Pretul unei seri memorabile se incadreaza intre 150 - 300 lei de persoana, in care se include un meniu bogat si muzica asigurata de o formatie sau un DJ. Mai mult chiar, daca si cei mici va insotesc de Revelion exista restaurante care pun la dispozitie si bone pentru a avea grija de copii. "Ziarul de Vrancea" va prezinta mai jos ultimele oferte de petrecere a revelionului, dar si citeva sfaturi utile, nu inainte de a va ura traditionalul La multi ani!


Revelion in glasul rotilor de tren


Daca nu vreti sa cheltuiti prea mult pentru petrecerea dintre ani, aveti posibilitatea sa inchinati o cupa de sampanie, sa dansati si sa va bucurati de un spectacol de artificii chiar in Piata Garii. Atmosfera ritmata va fi intretinuta nu numai de glasul rotilor de tren ci si de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", Ro-Mania, DJ Sava & Connect R, Arsenium, Edict, Fan Factory si solistul Vali Craciunescu. Trecerea in Noul An va fi marcata printr-un spectacol de artificii si flacari FX pe scena amplasata in fata garii. Dupa miezul noptii, spectacolul de muzica si divertisment organizat de Consiliul Judetean va continua cu recitalul celor de la Vengaboys, Flay Project, Alex si Etno. In ciuda crizei financiare, alesii judeteni au dat dovada de generozitate si au aprobat alocarea din bugetul judetului a sumei de 765.000 de lei, aproximativ 200.000 de euro. Anul trecut suma alocata de CJ a fost de 124.900 de euro fara TVA, respectiv 509.800 lei, Aldaco Film fiind firma care s-a ocupat de organizarea evenimentului, de la conceptie, logistica, scenotehnica si scenografie, pina la transport, cazare si masa pentru artisti. Organizarea Revelionului in aer liber duce si la citeva restrictii de circulatie. Circulatia rutiera va fi restrictionata in zona Pietei Garii, incepind din 31 decembrie, orele 17.30, pina joi, 1 ianuarie, ora 04.00. Soferilor le este interzis sa circule cu masinile in perimetrul cuprins de urmatoarele intersectii: str. Longinescu cu str. Tanasescu, Bd. Garii cu str. Grigore Ionescu, str. Birsei cu str. Emil Racovita, fiind deviata pe rute ocolitoare.


"A la gare comme a la gare!"


Pentru ca noaptea dintre ani sa fie insotita de cit mai putine evenimente neplacute, autoritatile au luat masuri speciale in Piata Garii. Copacii nu au fost imbodobiti, ci ingraditi, la fel si spatiile verzi, pentru a se asigura existenta lor si in anul care vine. Masuri de protectie au fost luate si pentru cei care vor veni la petrecere prin astuparea cu scinduri a tuturor fintinilor arteziene dar si a santurilor, pentru ca nu cumva vreun copil sau vreun chefliu sa se raneasca. "Noi sintem responsabili de spatiile verzi pe care incercam sa le protejam cu aceste garduri. Copacii au fost ingraditi ca sa nu ii rupa cineva, iar fintinile le-am astupat cu scinduri sa nu cada cineva in ele", a declarat seful Serviciului de Dezvoltare, Sirbu Filipache. Scena amplasata in fata eurogarii, care va fi gazda invitatilor, masoara 16 metri latime, 9 metri lungime, 7 metri inaltime, si este montata de o firma specializata din Sibiu. Programul va incepe la ora 19.00 si se va intinde pina la ora 3.00, timp in care artistii vor face atmosfera. La cumpana dintre ani, toate luminile vor fi stinse si va incepe focul de artificii. Concertul va fi prezentat de Octavian Ursulescu.


Primaria duce greul Revelionului


Revelionul este pentru unii dintre vrinceni doar o noua zi petrecuta la locul de munca. Pentru Revelionul de la Gara au fost mobilizate toate fortele de ordine disponibile, iar cadrele medicale vor veghea sa nu apara "victime" ale petrecerii dintre ani. Citeva zeci de persoane vor asigura permanenta in noaptea de Revelion la Primaria Focsani. Avind in vedere amploarea manifestarii, au fost mobilizati gardienii publici si s-a instituit un program comun cu fortele de ordine ale politiei si jandarmeriei, intre orele 18.00 - 06.00. Potrivit primarului Decebal Bacinschi, s-a stabilit amplasamentul si au fost obtinute autorizatiile pentru organizarea focurilor de artificii. "Ca in fiecare an avem pregatite echipe de permanenta pentru toate unitatile subordonate, inclusiv pentru cei de la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanelor, pentru ca daca se intimpla sa avem nevoie de un certificat de deces sa aiba cine sa-l elibereze. In rest, cei de la Directia de Dezvoltare se vor ocupa de Piata Garii", ne-a declarat primarul. Cei care vor dori sa ciocneasca un pahar cu sampanie cu primarul il vor gasi la cumpana dintre ani la Revelionul din Piata Garii, deoarece oficialitatile locale vor fi prezente aici, incepind cu orele 19.00. Marian Oprisan spune ca e posibil sa ajunga si el, chiar daca ne-a declarat ca este inca "la Guvern". Potrivit primarului, ultimii miri din anul 2008 se vor casatori azi, iar primii miri ai anului 2009 sint trei perechi de tineri care isi vor declara "DA", simbata, 3 decembrie, in fata primarului Decebal Bacinschi.


Hai-hui de Revelion prin judet


Daca nu aveti nimic programat pentru noaptea dintre ani si doriti sa petreceti Revelionul intr-o alta locatie din Vrancea, dar nu neaparat la rude sau prieteni, sa stiti ca municipiul de pe Milcov este singurul care organizeaza un Revelion in aer liber. Primarii din celelalte orase ne-au declarat ca nu le pot oferi cetatenilor decit traditionalele urari. Spre deosebire de anul trecut, oamenii prefera sa faca sarbatorile in familie sau inconjurati de prieteni, intr-un spatiu intim. Un motiv poate fi si criza economica, aceasta fiind resimtita din ce in ce mai mult si pe plaiurile vrincenesti. Multe restaurante din judet inca mai au locuri libere pentru revelion si majoritatea ofera meniuri compuse din aperitiv, peste, sarmalute si friptura. Petrecaretii au parte si de bauturi la discretie, cafea sau tort si prajituri. Organizatorii nu uita nici anul acesta de programele artistice, menite sa le induca buna dispozitie oaspetilor, chemind fie formatii de muzica usoara sau lautareasca, fie un DJ bine pregatit. Nici anul acesta nu lipsesc tombolele cu premii. Ziarul de Vrancea s-a interesat pentru cei mai nehotariti dintre dumneavoastra unde puteti petrece noaptea dintre ani:


Focsani:

Restaurant Ambasador, aprox. 30 de locuri libere, meniu-220 Ron/persoana

Restaurant Romanian, aprox 100 locuri libere, meniu-200 Ron/persoana

Restaurant Farmec, aprox 20 locuri libere, meniu-160 Ron/persoana

Extrem Club, locuri libere, 50 lei consumatie

Club Apollo, 10 locuri libere, 25 lei intrare^300 ron consumatie la masa

Vox Club - intrare libera

Odobesti:

Restaurant Sir Alex, 30 locuri libere, meniu-100 Euro/cuplu

Restaurant Bianca

Suraia:

Restaurant Aurora, aprox. 30 de locuri, meniu-200 Ron/cuplu, locatia este dotata si cu loc de joaca pentru copii si camera de dormit

Marasesti:

Restaurant Berthelot, aprox 10 locuri, meniu-550 Ron/cuplu



Grupaj realizat de Doina GANEA, Iulia NICOLAIE si Daniel GIRLEANU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 17 ore, 59 minute, 43 secunde
Acest spectacol an piata garii focsani ma face sa ma gandesc la nunta din camion' DVERTIS,dar mai este o explicatie aducandui la GARA pe uni politicieni sa se gandeasca la foile de drum ..
, acum 739398 zile, 17 ore, 59 minute, 43 secunde
ce bucurie pe boschetarii si hotii de buzunare din gara cu revelionul acasa la ei:)).dar asta nu e grav.ma gandesc eu:dar preturile astea de seara de rev ,cum au ajuns asa de mari,cu o tempesta de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.