Ultima oră

OJPC Vrancea contabilizeaza... numere

Nicoleta Cristea
30 dec 2008 532 vizualizări
Consumatorii vrinceni nu vor sti nici in 2009 societatile care au calcat pe bec , sau de ce produse sa se fereasca, insa inspectorii care au in grija sanatatea consumatorilor asigura ca vegheaza non-stop

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vrancea nu s-a dezis nici la sfirsitul acestui an de cifre, si a contabilizat doar matematic actiunile de control, societatile care au prezentat abateri, sau produsele periculoase pentru sanatatea si siguranta vrincenilor. Astfel, nici la inceput de an consumatorii vrinceni nu vor sti de ce anume sa se fereasca, insa pot sta linistiti, deoarece inspectorii OJPC ne asigura ca va veghea in permanenta pentru siguranta noastra. Bilantul Oficiului este facut insa inaintea Sarbatorilor de iarna, asa ca este posibil ca cifrele sa fi sporit intre timp, pentru ca institutia a asigurat permanenta. Inspectorii au facut in anul care tocmai se incheie 2.391 actiuni de control, fiind aplicate 982 amenzi contraventionale, in valoare de 2,4 milioane de lei. In cadrul acestora au fost oprite temporar de la comercializare produse cu abateri in valoare de 3,5 milioane de lei, iar definitiv produse in valoare de 47.012 lei. Acestea, potrivit OJPC Vrancea, au prezentat abateri grave de la prevederile privind protectia consumatorilor si care prezentau un pericol pentru consumatori. "Dintre acestea, 80% sint de provenienta indigena, restul provenind din afara tarii, fiind vorba in special de produse alimentare cu termen de valabilitate depasit sau modificat, produse cu caracteristici calitative neconforme cu cele prescrise de actele normative sau declarate de producator pe eticheta, alimente neetichetate, produse nealimentare cu data durabilitatii minimale expirate, produse nealimentare cu cerinte de securitate neconforme", se "detaliaza" in bilantul OJPC Vrancea. De pe galantare au fost retrase produse alimentare in valoare totala de 23.584 lei, care erau expirate sau cu modificari organoleptice periculoase. In acelasi timp au fost oprite definitiv de la comericalizare produse alimentare in valoare de 3.809 lei. Consumatorii nu pot avea incredere nici in produsele nealimentare, intrucit, in unele magazine au fost gasite articole de igiena personala, parfumuri si ape de toaleta, lacuri, vopsele, diluanti, detergenti, sapunuri si produse sodice care erau expirate de ceva timp. Alte produse nealimentare, in valoare de 6.074 lei au fost retrase definitiv, deoarece erau expirate, in timp ce alte produse care valorau 2.064 lei aveau cerinte de securitate neconforme, sau erau interzise prin reglementari legale. Inspectorii Protectiei Consumatorilor nu sufla ina nici o vorba despre firmele care au atentat la siguranta si securitatea vrincenilor, semn ca cineva acolo sus ii iubeste. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.