Ultima oră

Oraselul copiilor nu e la mare cautare in acest an

Daniel Garleanu
30 dec 2008 1188 vizualizări
Asta se pare ca si din cauza mosului de carton care este cel mai urit personaj din Orasel

Oraselul dedicat copiilor, amenajat anul acesta in parcul Nicolae Balcescu din Focsani, nu a reusit sa stringa prea multi copii. De obicei, oraselul se amenaja in gradina publica din Piata Unirii, unde avea mai mult succes in rindul prichindeilor dar si al parintilor si bunicilor. Oraselul copiilor a fost organizat de municipalitate in Parcul Balcescu pentru ca actualele lucrari de reabilitare la Piata Unirii au scos din calcul amenajarea acestuia in zona sa traditionala. Totusi, in parcul copiilor se gasesc oameni de zapada, ghirlande, papusi, ursuleti, insa toate sint artificiale. Copii si-ar fi dorit ca zapada proaspata sa fie prezenta macar de sarbatori, ca sa poata imbodobi oamenii de zapada cu oale, maturi, carbuni si un morcov in loc de nas. Nici adolescentii nu sint foarte incintati de lipsa zapezii pentru ca macar odata pe an ar fi avut si ei ocazia sa scoata fetele din casa si sa le tavaleasca, fara suparare, prin zapada de dragul traditiei "botezul". Toti regreta ca nici patinoarul nu s-a mai deschis anul acesta. Cei mai mari spun ca anul acesta oraselul e mai sarac fata de alti ani, cind exista macar un trenulet care ii plimba pe copii si care era pus la dispozitie de primarie. "Am venit in tara de sarbatori si am iesit cu nepotii sa vedem parcul, am venit sa facem poze, dar e cam slab anul acesta. Nepotul meu mai mare a zis ca a vazut un trenulet in anii trecuti. La nivelul orasului putea sa fie si mai frumos. Cu toate acestea, copiii se bucura chiar daca nici zapada nu prea este la Focsani in aceasta iarna. In Italia e frumos, se incepe de la 1 noiembrie sa se puna beculete, totul e luminat, dar totusi acolo esti strain", spune bunica a doi nepoti, Virginia Macineanu de 58 de ani, sosita in tara pentru a sarbatori cu familia. Alti parinti ne-au spus ca ar fi fost potrivit ca municipalitatea sa angajeze citiva animatori care sa-i distreze pe cei mici. Totusi, in ciuda austeritatii din orasel, copiii sint incintati. Cu obrajii inrositi de frig se catara pe figurinele din parc, stau la pozat, alearga si nu par sa se teama de frigul care coboara sub 0 grade. Mos Craciun cel urit, pe care organizatorii l-au mai luminat cu beculetele colorate din brad pentru a-i mai estompa hidosenia, este totusi cel mai mare din oras. Oricum ar fi el, ii astepta pe copii in parc zi si noapte ca sa zimbeasca in poze si sa lase copiilor amintiri de neuitat. Oraselul va fi la dispozitia celor mici toata vacanta de iarna, mai exact pina pe 7 ianuarie 2009. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 7 ore, 23 minute, 54 secunde
FOCSANENI INREBTI SUMA IMENSA CARE S-A CHELTUIT PTR. ORASELUL DE RAS SINISTRU CARE ESTE! RUSINE TIE PRIMAR DE 2 LEI SI TOATA CLICA TA DE NESIMTITI!
, acum 739392 zile, 7 ore, 23 minute, 54 secunde
FOCSANENI INREBTI SUMA IMENSA CARE S-A CHELTUIT PTR. ORASELUL DE RAS SINISTRU CARE ESTE! RUSINE TIE PRIMAR DE 2 LEI SI TOATA CLICA TA DE NESIMTITI!"
, acum 739392 zile, 7 ore, 23 minute, 54 secunde
"FOCSANENI INREBTI SUMA IMENSA CARE S-A CHELTUIT PTR. ORASELUL DE RAS SINISTRU CARE ESTE! RUSINE TIE PRIMAR DE 2 LEI SI TOATA CLICA TA DE NESIMTITI!""
, acum 739392 zile, 7 ore, 23 minute, 54 secunde
DA-LE CU HUA SI CU BANI MARUNTI IN TOATA CLICA LUI BACINSCHI. TRASCULESCULE DE NU FACI CURATENIE SA NU MAI CALCI PE-ACASA!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.