Ultima oră

Case cuprinse de flacari

Raluca Manolache
29 dec 2008 459 vizualizări
Cosurile de fum necuratate lasa tot mai multe familii fara acoperis deasupra capului in plina iarna. Acest lucru s-a intimplat si in weekendul Craciunului cind, mai multe familii s-au trezit cu casele in flacari.

Pompierii au intervenit astfel in Homocea, in orasul Adjud dar si in satul Burcioaia unde focul a mistuit acoperisurile a trei case. Si o familie din satul Jorasti, comuna Vinatori, a solicitat ajutorul pompierilor, dupa ce focul a cuprins acoperisul locuintei construit din lemn. In final, flacarile au mistuit planseul bucatariei si al unui dormitor. De asemenea, pompierii au fost chemati si pe strada Gloriei in Focsani unde au ars circa 80 mp din acoperisul casei, mai multe obiecte de uz casnic si un sifonier, dar si pe strada Inului unde focul a ars 30 mp din acoperisul unei locuinte. "Toate aceste incendii s-au datorat cosurilor, burlanelor de fum defecte sau necuratate. Pentru a se evita producerea unor astfel de evenimente neplacute recomandam cetatenilor sa repare si sa curete periodic sobele si cosurile pentru evacuarea fumului. Multe dintre aceste evenimente puteau fi evitate daca se luau la timp masurile corespunzatoare", spune sublocotenentul Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Pompierilor. Pompierii din Focsani au intervenit si pe bulevardul Unirii din Focsani, la subsolul blocului nr. 37 unde au ars 100 kg resturi menajere si materiale textile. Incendiul a izbucnit din cauza unei tigari. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.