Ultima oră

O casa ca un pom de iarna pe strada Muncitori

Daniel Garleanu
29 dec 2008 2093 vizualizări
Peste 70 de instalatii luminoase a folosit Vlad Hanta, fiul directorului Centrului de Transfuzii, pentru a decora casa familiei de sarbatori u focsaneanul spune ca a fost inspirat de celebrul film Singur acasa atunci cind a pus in opera impodobirea casei de Craciun

Mosi Craciun, omuleti de zapada, brazi plini de luminite colorate, ghirlande, broderii, fundite rosii si alte ornamente de iarna agatate pe la ferestre, totul in sunet de colinde, au transformat intr-o feerie hibernala curtea unei case de pe strada Muncitori din Focsani. Doar fulgii de zapada lipsesc pentru a completa un tablou de poveste. In urbea de pe Milcov s-a dus vestea si unii focsaneni trec pe strada Muncitori numai pentru a vedea «minunatia» de lumini. Aceasta desi in statele mai civilizate ale lumii ornarea locuintelor de sarbatori a devenit o traditie si chiar o intrecere, iar unele primarii ofera premii substantiale pentru cele mai frumoase locuinte impodobite de sarbatori. Infrumusetarea casei de pe strada Muncitori este «opera» lui Vlad Hanta, student la stomatologie, fiul doctoritei Mioara Hanta, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Focsani, si al regretatului ginecolog Viorel Hanta. Feeria de lumini numara peste 70 de instalatii milticolore, iar colindele in surdina sint amplificate prin citeva boxe amplasate discret la ferestre.

Vlad Hanta spune ca a fost inspirat de celebrul film "Singur acasa" si ca deja in familie exista o traditie care in acest an a implinit a opta iarna. "Mi-a placut ideea din film si in fiecare an am mai imbogatit paleta de culori din curte. Anul acesta am vrut sa fie mai deosebit pentru ca Mosul mi-a adus o logodnica, iar de la colegi un mos gonflabil. Luminile le pornesc numai noaptea si totusi se simte la factura. Lumea se opreste, se uita, admira... Au venit si colindatori la noi. Exista si unele comentarii putin rautacioase, ba ca e prea mult consum, ba ca puteam face altceva cu banii. Eu am vrut sa fie ceva frumos si cred ca am reusit sa aduc magia sarbatorilor!", ne-a spus Vlad Hanta, un pasionat al pavoazarii locuintei, pe care reporterii nostri l-au vizitat ieri. De departe, curtea familiei Hanta este cea mai stralucitoare din oras si arata ca o expozitie de lumini viu colorate. In plus, pe linga ferestrele ornate cu globulete si cetina de brad, in curtea familiei domneste si steagul Romaniei, pentru a ne reaminti cumva ca sintem in Romania si nu pe vreo strada din Occident. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.