Ultima oră

La Focsani, casatoriile se pot oficia si in aer liber

Doina Ganea
22 dec 2008 686 vizualizări
Problema spatiului pentru oficiul de stare civila din cadrul Primariei Focsani este destul de acuta, in ciuda faptului ca edilul Decebal Bacinschi incearca sa o minimalizeze.

Spatiul unde in prezent se oficiaza casatoriile este revendicat de fostii proprietari. Acestia si-au cistigat in urma cu trei ani dreptul de proprietate si au lasat o perioada de ragaz Primariei Focsani sa-si caute alte spatii pentru semnarea contractelor de casatorie. Insa nici macar acesti trei ani nu au fost suficienti edililor pentru ca sa gaseasca o noua "Casa a casatoriilor". Primarul Decebal Bacinschi crede ca poate sa-i mai duca cu vorba pe cei sase proprietari, iar daca nu reuseste sustine ca are mai multe variante pentru a oficia casatoriile, inclusiv in parc. Una dintre variante ar fi in sediul actualului Consiliu Judetean, daca acesta se va muta in cladirea fostei Prefecturi care se renoveaza in prezent, construirea unui nou sediu intre cladirea Teatrului si sediu fostei Prefecturi, in actualul hol al Primariei, sau daca nu chiar in aer liber. "Poate ca vom reusi totusi sa-i convingem pe proprietari sa ne vinda sediul si sa-l amenajam cum trebuie, pentru ca nu am mai investit nimic de cind a fost cistigat de dinsii. Oricum va trebui sa gasim o solutie. Poate ramine un pic de spatiu aici la parterul Consiliului Judetean, pentru ca se preteaza la oficierea de casatorii si s-ar putea iesi si in Piata Unirii, pentru fotografii, ar fi frumos. Oricum avem spatiu si aici in holul Primariei, dar daca este nevoie putem oficia casatoriile si in parc, in aer liber", a spus mai in gluma mai in serios primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi. (Doina GANEA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.