Ultima oră

Premii de fidelitate pentru eroii vietii in doi

Doina Ganea
19 dec 2008 633 vizualizări
Pentru cuplurile de aur ale Focsaniului cuvintele magice ale longevitatii in doi sint «toleranta si dragoste» «Cine iubeste mai mult, acela cedeaza primul», ne-a spus Radu Nedelcu, unul dintre cei care si-au condus sotia la teatru, dupa 50 de ani de casnicie

30 de cupluri de focsaneni au sarbatorit impreuna nunta de aur, intr-o ceremonie finantata de Consiliul Local si organizata de Primarie. Municiplitatea le-a oferit un spectacol omagial, o diploma de fidelitate, un premiu de 500 lei si multe flori si felicitari din partea comunitatii. Senine si intelepte, dupa 50 de ani petrecuti in doi, 30 de cupluri de virstnici si-au sarbatorit nunta de aur intr-un cadru oficial, la teatru, ca semn al admiratiei pentru stabilitatea in casnicie. Perechile aflate la virsta senectutii au avut parte si de un spectacol intitulat "Un alt fel de"¦ Mos Craciun" oferit de Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh.Tatarascu". «Eroii casniciei», cu ani grei pe umeri, au privit cu nostalgie la evolutia tinerilor pe scena. Radu Nedelcu crede ca o viata sanatoasa este un mediu favorabil longevitatii de cuplu. "Esential intr-o casnicie ca sa fie fericita este toleranta si dragostea. Cine iubeste mai mult, acela cedeaza primul. Pe mine sotia m-a ajutat foarte mult, am invatat sa traiesc mai cumpatat si educat. E important sa fii intelept", ne-a spus Radu Nedelcu. "Si cel mai important este dragostea. Asta leaga foarte mult casnicia", l-a completat cea care ii sta alaturi de 50 de ani, Viorica Nedelcu. Sfatul familiei Nedelcu pentru tinerii casatoriti este «sa fie toleranti, sa se asculte unul pe altul si sa se transpuna in locul celuilalt cind au loc discutii mai aprinse». Intre cei doi a fost o dragoste la prima vedere, dupa cum declara doamna Nedelcu, desi ea era mai mica decit viitorul sot cu 20 de ani. Familia Nedelcu crede ca un cuplu se sudeaza cu multa dragoste si intelegere si cu arta de a sti cind sa cedezi.

Costica Basma si-a cunoscut sotia inca din scoala generala, dar s-au casatorit abia dupa ce el a terminat armata. "Daca ar putea fi o reteta a fericirii aceea ar avea in mod sigur in ea comunicarea, intelegerea, diplomatia. Sint multe care compun viata in doi. Evenimentele se petrec cu repeziciune, parca acum ne-am casatorit, a venit primul copil, apoi al doilea"¦ timpul trece", ne-a declarat Maria Basma. Sotul doamnei Basma a declarat ca si-a iubit sotia din prima clipa. "Era o copila zburdalnica. Ne stim din scoala generala. Dupa profesionala am inceput sa ne intilnim, dar ne-am casatorit la Vidra, dupa ce am terminat eu armata", ne-a spus capul familiei. Alaturi de primarul Decebal Bacinschi, care a oferit diplomele de fidelitate pentru domni si cite o floare pentru doamne, s-a aflat si un invitat din orasul frate S"â„¢hertogenbosch - Olanda, consilierul Herman Loerecker. Acesta este unul dintre vizitatorii traditionali ai orasului nostru in perioada sarbatorilor de iarna. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.