Ultima oră

Fiica unei judecatoare din Galati, acuzata ca se prostitua

Nicoleta Cristea
18 dec 2008 1186 vizualizări
Dosarul traficului de carne vie se complica in declaratii

Procesul celor patru galateni judecati pentru trafic de persoane a continuat ieri, cu audierea a doi martori, printre care si o tinara cu identitate protejata. Aceasta a spus ca a fost timp de o luna prietena lui Georgel Bratu, dupa care, de comun acord, a plecat impreuna cu fratele acestuia, Ionel Moca, in strainatate, unde urma sa se prostitueze pentru a face rost de bani pentru un trai decent alaturi de cel pe care il iubea. "Viorica Ramona Lapteacru" a mai spus ca o cunostea si pe Andra Giorgia Juncu, care de asemenea "lucra" in cluburi in strainatate, dar care le si invata pe novicele in domeniu cum trebuie sa se poarte cu "clientii". Fata a relatat ca a fost tinuta cu forta in Italia si mai apoi in Spania, si obligata, alaturi de alte fete, sa racoleze clienti, de catre Ionel Moca, reusind sa fuga abia dupa citeva luni. Cu toate acestea, se pare ca martora a continuat sa practice aceeasi meserie chiar si dupa ce a scapat de cel care ar fi fortat-o sa iasa "la strada". "M-am gasit cu el in Spania si vroia sa ma intorc la el, dar nu am vrut. Eu imi faceam singura activitatea intr-un club", a aratat martora, care in 2001, cind a inceput sa se prostitueze, era minora. "Este o mare minciuna in acest dosar! Eu stiu cine este martora si nu inteleg de ce nu a venit aici sa declare. Poate i-a dictat cineva ce sa zica", s-a aparat Ionel Moca din boxa acuzatilor, facind referire la faptul ca martora a fost audiata prin intermediul unei tehnici speciale, pentru a-i proteja identitatea. Si Manea Nedelcu, cel de-al doilea inculpat judecat in stare de arest s-a aratat nemultumit de practici. "Eu vreau sa fiu condamnat!", a spus Nedelcu, atunci cind s-a pus in discutie prelungirea masurii arestarii preventive dispuse in timpul urmaririi penale. Ionel Moca a mai aratat si ca, desi Politia din Galati sustine ca martorele care au dat declaratii incriminante la urmarirea penala sint plecate din tara, acestea sint vazute prin oras, dar refuza sa se prezinte. Instanta a dispus retrimiterea adreselor catre orgenele de politie, dar si citarea unui martor aflat in penitenciar, care va fi adus izolat de cei doi inculpati arestati, anchetatorii sustinind ca acestia i-au influentat prima declaratie. In acest dosar sint judecati Andra Georgia Juncu, Georgel Bratu, Ionel Moca si Nedelcu Manea, sub acuzatia ca ar fi convins 60 de tinere, din Galati, Vaslui, Braila si chiar Bucuresti, printre care si 15 minore, sa se prostitueze. Andra Juncu este fiica judecatoarei Mihaela Cristina Dascalescu, de la Judecatoria Galati, si este judecata pentru trafic de persoane si proxenetism. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.