Ultima oră

Ministerul Sanatatii a facut scor egal cu Moise

Nicoleta Cristea
18 dec 2008 734 vizualizări
Directorii Nicolae Moise, Nicolae Marascu si Viorel Pisu vor fi rejudecati

Ieri, instanta Tribunalului Vrancea a dat dreptate Ministerului Sanatatii si a decis sa trimita dosarul Nicolae Moise, Neculai Marascu si Viorel Pisu pentru ca acestia sa fie cercetati penal. "Instanta admite recursul declarat de Ministerul Sanatatii Publice. Caseaza in parte sentinta penala a Judecatoriei Focsani si in rejudecare desfiinteaza in parte rezolutia Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani si trimite cauza la Judecatoria Focsani pentru judecarea inculpatilor Nicolae Moise, Nicolae Marascu si Viorel Pisu cu privire la savirsirea infractiunilor prevazute si pedepsite de art.71 rap.la art.4 alin.2, 3 din Legea nr.500/2002. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale recurate", se arata in decizia instantei de recurs. De mentionat ca aceasta decizie este definitiva. Pe scurt, instanta a admis plingerea si a constatat ca probele existente la dosar sint suficiente pentru ca dosarul sa fie judecat. La Tribunal s-a judecat recursul Ministerului Sanatatii impotriva solutiilor de scoatere de sub urmarire penala (SUP) date directorului Spitalului Judetean, directorul economic si cel administrativ. Nicolae Moise, Neculai Marascu si Viorel Pisu au fost acuzati de nereguli in achizitiile publice, insa atit procurorii cit si Judecatoria Focsani au respins plingerea Ministerului Sanatatii Publice, ca neintemeiata. Prin ultima sentinta, cea a Judecatoriei Focsani, ministerul a fost obligat si sa plateasca 60 lei, cheltuieli judiciare catre stat. Totul a pornit dupa ce Ministerul Sanatatii a facut plingere penala la DNA impotriva celor trei dupa un control privind situatia economico-financiara a spitalului si a achizitiilor publice in perioada ianuarie 2005 - decembrie 2006, cind s-a constatat ca Spitalul Judetean "Sf. Pantelimon" inregistra datorii catre furnizori in valoare de peste 13 miliarde lei vechi. Alte nereguli au fost legate de dosarele de achizitii publice care erau in mare parte divizate in mai multe contracte cu valoare mai mica, pentru a fi evitate procedurile de licitatie, in timp ce altele nu contineau toata documentatia prevazuta de lege. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.