Ultima oră

Oraselul Copiilor s-a deschis la Teatru din cauza lapovitei

Ziarul de Vrancea
18 dec 2008 877 vizualizări
Copiii au dat glas unui plugusor pe tema actuala a recesiunii si le-au amintit mai marilor judetului ca ei invirt suveica u Oraselul Copiilor ii asteapta pe copii cu personaje din povesti, chiar daca vremea este urita

Ieri seara, manifestarile legate de apropierea sarbatorilor de iarna si de inaugurarea Oraselului Copiilor s-au desfasurat la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" din cauza vremii ploioase. Copii dar si adulti din comunele de munte au tinut sa ii colinde pe mai marii din Focsani. Dintre oficialitati, cei care i-au intimpinat pe copii au fost primarul Decebal Bacinschi, vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Birladeanu, si inspectorul scolar general Iordache Bostan. Alaturi de Ansamblul Folcoric "Tara Vrancei" artistii de la munte au cintat colinde si au recitat plugusorul pentru conducatorii "de la oras", reusind, in ciuda vremii, sa creeze o atmosfera de sarbatoare, in fata Teatrului Municipal care a adus aminte de frumusetea traditiilor de alta data. Cei mai mici au fost primii care au urat si au colindat, intrebindu-l pe edilul sef daca ii primeste cu sorcova. Citiva barbati din Nereju au dat glas unui plugusor amuzant pe alocuri si au demonstrat ca forta urarilor si zgomotul talangilor pot zgudui dar si incalzi atmosfera. Audienta a fost incintata, mai ales cei mici, care il asteptau nerabdatori pe Mos. A urmat un plugusor inedit cu tema actuala, cea a crizei economice, baietelul care l-a spus avertizindu-i pe cei prezenti ca s-ar putea sa ramina fara case. Un alt plugusor cu accente amuzante a stirnit risete puternice, mai marilor judetului fiindu-le amintit faptul ca ei "invirt suveica". Colindatorii au primit in schimbul urarilor mere si covrigi, iar aparitia in final a Mosului a insemnat si o invitatie pentru toata lumea de a asista la spectacolul "Uite ..Vine Mos Craciun". Ciclul sarbatorilor de iarna continua astazi cu premierea "Cuplurilor de aur", actiune care va avea loc la Teatrul Municipal, incepind cu orele 16.00, si in care municipalitatea si Consiliul Local vor acorda premii in valoare de 500 de lei si diplome de fidelitate cuplurilor care au implint 50 de ani de casnicie. Manifestarea va fi urmata, la orele 17.00, de spectacolul intitulat "Un alt fel de Mos Craciun" oferit de Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh.Tattarascu". Oraselul Copiilor ii asteapta pe copii cu personaje din povesti si brad impodobit, chiar daca vremea este urita. (Ciprian FANARU)


  • Cadouri pentru batrinii nevoiasi



  • Municipalitatea focsaneana va distribui 400 de pachete pentru batrinii nevoiasi. Primarul Decebal Bacinschi i-a invitat sa participe la aceasta actiune si pe consilierii locali, distribuirea acestor pachete facindu-se la domiciliul a 400 de familii de virstnici cu posibilitati reduse de trai. Beneficiarii se afla in baza de date a Serviciului Public Local de Asistenta Sociala Focsani. Pachetul «mosului» este in valoare de 125 de lei si aduce celor sarmani zahar, faina, ulei, piine, orez, ulei, bulion, 2kg de carne de porc, 2kg de carne de pui, cirnati, toba, lebar, oua, cozonac, portocale si ceva dulciuri pentru pom. Delegatii lui Mos Craciun vor fi consilierii care vor distribui aceste cadouri in zilele de luni si marti. (D. G.)



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.