Ultima oră

Pietonii zgribuliti sint expusi accidentelor

Raluca Manolache
17 dec 2008 703 vizualizări
Trecatorii isi apara capul de frig si ajung astfel victimele accidentelor

Chiar daca iarna nu si-a intrat inca in drepturi pietonii au devenit "tinte" sigure ale accidentelor de circulatie. De vina in unele cazuri sint chiar pietonii care nu sint foarte atenti in momentul in care traverseaza strada. O situatie de acest gen s-a petrecut ieri cind o batrinica a fost lovita de o masina in Focsani. Femeia a fost "impinsa" de vint in strada si lovita de un sofer care conducea regulamentar. Din fericire bunica nu a fost accidentata pentru ca soferul a pus frina la timp. Pentru evitarea unor asemenea evenimente, rutieristii le sugereaza conducatorilor auto, dar si pietonilor sa aiba mare grija in momentul in care ies in strada. Totodata, in zilele cu ploi, viscol, ninsori, soferii trebuie sa fie mai atenti la pietoni, pentru ca de cele mai multe ori acestia se ascund sub umbrele sau in glugi si nu mai sint atenti la ceea ce se intimpla in jurul lor. "Toata lumea trebuie sa circule cu mare atentie. Pietonii care poarta anumite haine care le perturba cimpul vizual ar trebui sa intoarca capul si sa se asigure de doua ori in momentul in care vor sa traverseze strada. Pe timp de noapte, daca se afla pe drumuri fara trotuare, ar trebui sa poarte haine cu elemente reflectorizante pentru a fi vizibili in trafic", le recomanda pietonilor subcomisarul Daniel Fatu, seful Serviciului Politiei Rutiere. Chiar daca pietonii se fac vinovati pentru producerea unor evenimente rutiere si conducatorii auto au partea lor de vina. Politistii de la Circulatie le recomanda si acestora sa circule cu prudenta. (Raluca MANOLACHE)


Accidentate pe trecerea de pietoni


Si doua fete au fost ranite pe trecerea de pietoni de soferii neatenti. Primul incident a avut loc la Focsani, pe strada Cuza-Voda, unde Mirel Petrea, 19 ani, din Focsani, in timp ce conducea un Matiz, a acrosat-o pe focsaneanca Raluca Aldea, 19 ani, care traversa strada regulamentar. Dupa-amiaza, pe strada Republicii din Adjud, Sorin Radulescu, 56 ani, din Bucuresti, in timp ce conducea un Renault, nu a acordat prioritate de trecere unei fetite de 8 ani, care traversa, de asemenea regulamentar, ranind-o usor. Accidentele produse pe zebra incep sa se inmulteasca, dupa mult timp, odata cu racirea vremii. In anii trecuti, multe persoane au fost lovite pe trecerile de pietoni, dar politistii au pus sisteme de calmare a traficului, masura in urma careia accidentele s-au redus. Acum, incidentele se produc exact la trecerile de pietoni care nu au "broaste". (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 16 ore, 56 minute, 32 secunde
Unii pietoni, chiar daca tranverseaza regulamentar, nu se asigura, eu, sunt si pieton si sofer, dar mi s-a intamplat atunci cand sofam; o adolescenta, a trecut de pe trotuar pe trecerea de pietoni citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.