Ultima oră

Minerii de la Mindresti contesta pedepsele

Nicoleta Cristea
15 dec 2008 909 vizualizări
Cei doi au de stat 44 de ani dupa gratii

Marius Frincu si Mihai Ianuscovschi, vrincenii condamnati anul acesta pentru tentativa de evadare din Penitenciarul Focsani, au pe rolul Tribunalului Vrancea actiuni prin care contesta executarea pedepselor. La ultimul termen cei doi insa nu au fost prezenti, ambii fiind transferati la Penitenciarul Galati, avind si aici "afaceri judiciare". Instanta a dat termen peste o luna pentru a-i aduce la Focsani, iar procedura de citare sa poata fi facuta fara probleme. Cei doi nu si-au aratat motivele contestatiilor, iar instanta ii va audia la termenul urmator pentru a se lamuri cu privire la nemultumirile pe care le au. S-ar putea ca nemultumirile sa fie legate de recenta condamnare pentru tentativa de evadare, dat fiind ca pedepsele aplicate pentru infractiunile care i-au dus la penitenciar sint prea vechi pentru a mai fi contestate. Frincu are in acest moment de executat 30 de ani inchisoare, in timp ce Ianuscovschi mai are 14 ani si 8 luni. Potrivit ultimei condamnari, de inca 4 ani de inchisoare, primul va iesi din penitenciar la 57 de ani, iar al doilea va sta "la beci" pina la 34 de ani. Frincu si Ianuscovschi au fost judecati pentru tentativa de evadare, dupa ce, in urma unui control efectuat pe 4 ianuarie 2008, in camera de detentie gardienii au descoperit un tunel de 8,5 metri lungime si 1,50 metri adincime sapat pe sub WC. Colegii de camera ai celor doi au fost "iertati", procurorii considerind ca acestia au fost obligati sa nu "sufle" nimic. Pina la aceasta tentativa de a iesi "la lumina", cei doi erau condamnati pentru omor. Cei doi au mai avut numeroase cereri de revizuire sau de eliberare conditionata, dar nu pentru ca ar spera intr-un miracol, ci mai mult pentru a mai iesi din Penitenciar. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.