Ultima oră

Mos Craciun sparge Scutul Padurii

Dan Chiriac
15 dec 2008 611 vizualizări
Ajutoarele mosului fura la greu braduti din muntii Vrancei

Politistii vrinceni au confiscat sute de brazi, dar si material lemnos, la sfirsitul saptaminii trecute, in cadrul actiunii "Scutul Padurii". Astfel, politistii din Racoasa au depistat in trafic o autoutilitara condusa de Costel Iancu, din Calarasi, care transporta 96 brazi, in valoare de 240 lei, fara crotalii si documente de provenienta, motiv pentru care pomii au fost confiscati. Aceiasi politisti l-au depistat in trafic si pe Margarit Cretu, 39 ani, din Agigea, judetul Constanta, care transporta cu o autoutilitara cantitatea de 300 kg cetina de brad ornamentala, fara documente de provenienta, fiind dispusa confiscarea acesteia. Tot simbata, politistii din Vidra au oprit o autoutilitara marca Iveco, condusa de Ion Raileanu, 41 ani, din Galati, care transporta 25 metri steri lemn foc fag, pentru care a prezentat documente ce nu corespundeau situatiei de fapt. Lemnul a fost confiscat si predat Ocolului Silvic Vidra. Politistii din Tulnici i-au depistat pe Ionica Magureanu, din Dumbraveni, si pe Stelian Grigore, din Reghiu, care transportau 38 brazi, fara documente legale. In noaptea de simbata spre duminica, politistii din Vidra au identificat in fondul forestier al Ocolului Silvic Nereju un autocamion incarcat cu 12 metri cubi de lemn de brad si 50 pomi de Craciun. Cu ocazia verificarilor efectuate, soferul Maricel Malacu, 28 ani, din Nereju, nu a putut prezenta documente de provenienta sau de insotire pentru sortimentele de material lemnos, astfel incit a fost dispusa confiscarea intregii incarcaturi. Politistii spun ca muntii Vrancei ramin o sursa importanta de conifere pentru judetele de cimpie, fara conifere, motiv pentru care vor fi cu ochii in patru pina la Craciun. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.