Ultima oră

Dr. Draguna este multumita de noul Spital de Boli Contagioase

Raluca Manolache
4 dec 2008 2140 vizualizări
Bolnavii vrinceni care vor fi internati in Spitalul de Boli Contagioase care se afla linga Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani vor avea parte de toate conditiile pentru a se face bine.

Controlul realizat de directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), dr. Cornelia Draguna, a evidentiat faptul ca lucrarile la acest obiectiv merg foarte bine, unitatea respectind conditiile de igiena. Pacientii vor avea la dispozitie saloane cu doua, trei paturi, in care exista grupuri sanitare dotate cu cabine de dus, vor avea frigidere pentru mincarea adusa de acasa, iar paturile sint dotate cu masute rabatabile astfel incit cei imobilizati la pat sa poata minca singuri. "Sint foarte multumita de Spitalul de Boli Contagioase. Sint respectate toate cerintele unei unitati spitalicesti. Problema care va exista si in acest spital se refera la educatia pacientului. Cadrele din aceasta unitate vor trebui sa participe la o instruire pentru a-si schimba mentalitatea", este de parere dr. Cornelia Draguna. Cu toate acestea, spitalul nu este inca functional pentru ca nu au fost montate lifturile. Cornelia Draguna spune ca dupa instalarea acestora unitatea va fi deschisa, in acest imobil urmind sa-si desfasoare activitatea cadrele din sectiile Infecto Contagioase, Hematologie, Gastroenterologie, Diabet si Boli de Nutritie, ce "gazduiesc" 102 paturi, dar si farmacia gratuita de unde se elibereaza medicamentele pe programele nationale de sanatate. Noua unitate sanitara a "inghitit" pina acum aproximativ 14 milioane de lei, numai in acest an primindu-se peste 7 milioane de lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.