Ultima oră

Victor Coniac vrea sa fie liber

Nicoleta Cristea
2 dec 2008 1425 vizualizări
Omul de afaceri focsanean Victor Coniac ar putea fi eliberat daca parchetul nu se va opune deciziei Judecatoriei Focsani.

La sfirsitul lunii trecute instanta a admis cererea de liberare conditionata a lui Coniac, insa procurorii mai pot inca ataca sentinta cu recurs. In decembrie 2005, Victor Coniac a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare in apel de catre Curtea de Apel Galati, sentinta mentinuta de Inalta Curte de Casatie si Justitie in recurs, in octombrie 2006, printr-o decizie definitiva si irevocabila. Curtea de Apel l-a gasit vinovat pe Coniac de inselaciune, pe motiv ca ar fi emis file de cec false, fara acoperire. In apel, Curtea de Apel Galati a desfiintat in parte sentinta penala din mai 2005 a Tribunalului Vrancea, prin care afaceristul a primit o suspendare a executarii pedepsei sub supraveghere timp de 6 ani, si i-a majorat pedeapsa lui Coniac ca efect al contopirii celor doua pedepse de cite 3 ani inchisoare fiecare, de la 3 ani inchisoare la 4 ani de inchisoare . In plus, cuantumul despagubirilor civile la care Coniac a fost obligat catre Sibarex SA Cimpineanca a fost majorat de la 149.554.266 lei la 241.518.717 lei . Si catre Palcom International SA Focsani Coniac a fost obligat sa plateasca mai mult, de la suma de 343.006.981 lei la 401.351.610 lei. Afaceristul a mai fost obligat sa plateasca impreuna cu Tache Ianche si Kadir SRL Focsani, una dintre societatile pe care le administra, catre S.C. ABE 2001 SRL Milcovul, suma de 535.779.319 lei. In timpul procesului de fond, de la Tribunal, Victor Coniac s-a aflat o perioada in strainatate, dupa care s-a predat autoritatilor. Victor Coniac a fost la un moment dat si vicepresedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea si a derulat mai multe afaceri, atit in judet cit si in alte zone ale tarii. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.