Ultima oră

PSD a luat deja patru mandate in Vrancea, dar PD-L conduce la nivel central

Silvia Vrînceanu Nichita
1 dec 2008 864 vizualizări
Rezultatele sint partiale, dupa prima raportare de la BEC. La Vrancea, social-democratii Cristian Dumitrescu, Miron Mitrea, Ciprian Nica si Angel Tilvar si-au adjudecat mandatele din prima, cu peste 50%. Razvan Mustea, Alin Trasculescu, Sorina Placinta si Nini Sapunaru asteapta redistribuirile.

La nivelul judetului Vrancea, PSD a cistgat cert alegerile in mai multe colegii uninominale, potrivit numaratorilor paralele si partiale raportate in aceasta dimineata. Astfel, in afara de Miron Mitrea care va obtine mandatul de senator fara probleme, cu aproximativ 60 %, si notarul Ciprian Nica, care si-a adjudecat deja Colegiul 6 cu 55,8 %, in parlament mai pleaca Angel Tilvar, candidatul la Camera Deputatilor din Colegiul 2. Fostul europarlamentar Cristian Dumitrescu, ajutat de primarii PSD din Colegiul 4 Odobesti, a obtinut mandatul cu un scor aproximatv de 63%. PD-L spera la trei mandate dupa aceste alegeri, dar in urma redistribuirii nationale. Democrat -liberalul Razvan Mustea, candidatul din Colegiul 1 Focsani, are emotii la redistribuire, insa este favorit cu 43,9%, fata de George Baesu, care a cistigat 42, 01 din sufragii, potrivit numaratorii partiale. PD-L mai spera un mandat de senator si pentru Sorina Placinta, candidata din colegiul de sud, care a obtinut in jur de 36 %, in ciuda faptului ca silvicultorul Gica Duta se afla pe primul loc, cu aproximativ 45%. La Focsani, liberalul Nicolae Latcan abia se apropie de 9% in Focsani, orasul pe care l-a condus ani de zile in calitate de primar. La rindul sau, Nini Sapunaru asteapta redistribuirile, pentru ca a obtinut doar 40,01 % in Colegiul 3 Dumitresti, in urma raportarilor de ieri dimineata. In Colegiul 5 Marasesti, social-democratul Catalin Vrabie conduce pe primul loc cu 43,73 %, in timp ce democrat-liberalul Alin Trasculescu se afla pe locul doi, cu 32,81%, potrivit numaratorilor partiale. PD-L are sansa sa obtina aici un mandat din redistribuiri, dat fiind ca liberalul Mircea Ciopraga abia a luat 15,66%. In urma raportarilor facute de BEC, PD-L trece pe primul loc la nivel national, cu aproximativ un procent inaintea Aliantei PSD A PC. La Senat, PDL a obtinut 34,67 % din voturi, PSDAPC 33,36% urmat de PNL, cu 18,18%, in timp ce UDMR a obtinut 6,44% din voturi, dupa centralizarea facuta pina luni, la ora 8.00, a voturilor valabil exprimate din 71,06% din sectiile de votare, de la nivelul intregii tari, a anuntat BEC. în ceea ce priveste Camera Deputatilor, PDL a obtinut 33,29 % din voturi, PSDAPC 32,51% urmat de PNL, cu 18,10%, in timp ce UDMR a obtinut 6,20% din voturi. Celelalte formatiuni politice s-au situat sub pragul de 5%, astfel ca nu vor intra in Parlament.


Stire actualizata la ora 14.00.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.