Ultima oră

1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei

Ziarul de Vrancea
1 dec 2008 785 vizualizări
In judet vor avea loc mai multe evenimente dedicate Zilei Nationale u traficul de pe strada Cuza Voda din Focsani va fi restrictionat pentru ceremonialul militar organizat astazi u 50 de artisti vrinceni vor fi la Alba-Iulia u Ziarul de Vrancea va provoaca sa ne spuneti de ce iubim Romania

Cadrele militare din Garnizoana Focsani si autoritatile locale vor depune astazi coroane de flori la Monumentul Independentei din Focsani, situat vizavi de Tribunalul Vrancea. De Ziua Nationala a Romaniei va fi oficiata o slujba religioasa, iar actorii Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" vor realiza un moment poetic deosebit, dedicat acestei zile speciale pentru toti romanii. Ceremonialul militar se va incheia cu defilarea garzii de onoare formata din militarii Brigazii 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza". "Luni, 1 decembrie 2008, cadrele militare din Garnizoana Focsani participa alaturi de personalitati militare si civile, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, veterani de razboi, militari in rezerva si in retragere, la ceremonialul militar organizat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Ii invitam pe toti cei care simt romaneste sa fie alaturi de noi", ne-a declarat mr. Marian Geana, ofiterul de relatii publice din cadrul Brigazii 8 Artilerie Mixta. Autoritatile locale atrag atentia ca circulatia rutiera pe strada Cuza Voda va fi oprita intre orele 10.00 "" 11.45, astfel incit ceremonialul sa se desfasoare fara probleme. Alti 30 de militari vrinceni vor participa la parada militara organizata in Capitala, la Arcul de Triumf. Vrincenii vor avea si reprezentanti la Alba Iulia. Trei din cele mai renumite formatii de dansuri populare vrincene vor participa astazi la deschiderea oficiala a manifestarilor de la Alba-Iulia. "Buciumasii" din Spulber, "Cimpoierii" din Nistoresti, "Chiparusul" din Nereju - cu echipa clasica de batrini plus generatia tinara - si tinara Alina Gogorita din Nistoresti vor reprezenta Vrancea la cel mai inalt nivel. Dupa toate probabilitatile, tinara din Nistoresti va fi in plutonul care va face ouvertura festivitatilor celei de-a 90 a aniversari a Unirii Transilvaniei cu Regatul Romaniei, la 1 Decembrie 1918. Ziua de 1 Decembrie a fost adoptata ca Zi Nationala a Romaniei in 1990 si simbolizeaza unirea tuturor romanilor intr-un singur stat. Din punct de vedere istoric, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia, constituita din 1.228 de delegati si sprijinita de peste 100.000 de romani veniti din toate colturile Ardealului si Banatului, a adoptat o Rezolutie prin care s-a consfintit unirea tuturor romanilor din Transilvania, Banat (cuprins intre riurile Mures, Tisa si Dunare) si Tara Ungureasca (Crisana, Satmar si Maramures) cu Romania. (Raluca MANOLACHE, Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.