Ultima oră

Maiorului Pastia i s-a pus esarfa rosie la git!

Silvia Vrînceanu Nichita
1 dec 2008 1277 vizualizări
Campania electorala a incalcat dorinta cea mai mare a ctitorului

Bustul maiorului filantrop Gheorghe Pastia (1848-1929), cel care a oferit orasului Focsani Teatrul si Ateneul Popular, care-i poarta numele, a purtat ieri la git esarfa rosie cu insemnele PSD. Bustul filantropului este amplasat in fata Teatrului Municipal "Gh. Pastia", unde a functionat Sectia de Votare nr. 2. Probabil ca social-democratii s-au gindit ca ii este frig si ar trebui sa-l incalzeasca in ziua alegerilor. Poate ca asa se explica si lipsa de reactie din partea celor care s-au asigurat de respectarea legii electorale in sectie si in jurul acesteia. Erou al razboiului de independenta, maiorul si-a pus la bataie toata averea pentru a oferi cetatenilor din Focsani, "doua asezaminte de cultura nationala pentru luminarea poporului", in fapt cele mai emblematice cladiri din municipiu. Maiorul a lasat cu limba de moarte ca cele doua institutii sa nu fie utilizate "pentru banchete si intruniri politice", fapt care nu s-a respectat deloc in ultimii ani. Membrii sectiei de votare ne-au spus ieri ca nu stiu cine i-a pus maiorului esarfa pesedista la git, in ciuda faptului ca statuia se afla la citiva metri in fata teatrului, in zona lor de responsabilitate. "Va dati seama ca fiind aglomeratie aici nu am vazut cine i-a pus, dar l-am trimis pe jandarm sa-l ia de acolo", a declarat presedintele comisiei, Georgiana Harabor, in jurul orelor 17.00. Chiar daca nu a avut sprit de observatie in fata sectiei, presedintele si-a propus ieri sa faca instructie cu un jurnalist de la Ziarul de Vrancea pe care l-a amenintat, mai in gluma mai in serios, ca il poate evacua din sectia de votare daca mai face fotografii. In tot acest timp, esarfa rosie a social-democratiei a stat atagata de bustul maiorului Pastia mai bine de cinci ore ieri. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.