Ultima oră

De ce iubim Romania?

Ziarul de Vrancea
1 dec 2008 837 vizualizări
"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul", spune seara de seara un cunoscut comentator TV, Romania - "Tara lui Papura Voda!", "Romania, frumoasa tara, pacat ca e locuita!" sau "Imi iubesc tara doar atunci cind nu merg pe strada si nu ma uit la televizor", nota cinicul Octavian Paler.

Expresii care subliniaza autoironia prin care au incercat romanii din disperare si fatalism sa explice neimplinirile si esecurile care le marcheaza istoria de la un cap la celalalt, o natie care nu a stat niciodata la masa bogatilor si careia toti vecinii i-au luat blidul de sub nas si atunci cind a fost gol. De ziua Statelor Unite, americanii se imbraca din cap pina la picioare in culorile drapelului, francezii fredoneaza de dimineata pina seara la Marseillese si nimic nu-i mai scump ca ziua Hexagonului, englezii vin cu flori in fata Palatului Buckingham sa-i ureze La Multi Ani Reginei, iar la noi, de Ziua Nationala, nici nu gasesti sa cumperi drapelul Romaniei la chiosc. 1 Decembrie trece adesea ca orice alta zi. Asta pentru ca in ultimul secol am schimbat data zilei nationale de vreo patru ori. Un popor crestin cu 20.000 de biserici, care si-a impuscat patru prim ministri si doi sefi de stat, ultimul chiar de ziua Nasterii Domnului "" Craciunul, cu greu poate sa se mai defineasca. Oare ce mai reprezinta patriotismul in anul de gratie 2008? Oare de ce iubim Romania sau oare o mai iubim? Ce mai inseamna astazi patriotismul? Ziarul de Vrancea ii invita pe toti cititorii sa ne dea argumente ca merita sa iubesti aceasta tara si sa ne spuna cum se mai traduce astazi iubirea de neam si patrie. Chiar, de ce iubim Romania? De ce ne mindrim ca sintem romani?



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.