Ultima oră

Suveica la Jiliste si Vijiitoarea

Nicoleta Cristea
29 nov 2008 629 vizualizări
La Corbita, un alegator a fost acuzat ca a votat si pentru sotie, in timp ce la Slobozia Ciorasti si Tataranu a fost semnalata metoda "suveica". Politia a demarat cercetari.

Politistii din cadrul IPJ Vrancea fac cercetari la Corbita, dupa ce au fost sesizati ca presedintele Sectiei de Votare nr. 138 din comuna Corbita i-a dat unui alegator doua buletine de vot pentru alegerea Camerei Deputatilor si doua pentru alegerea Senatului, pentru ca acesta sa voteze atit pentru el cit si pentru sotie, care nu s-a prezentat in sectia de votare. Alte nereguli au fost semnalate in Jiliste, comuna Slobozia Ciorasti, si Vijiitoarea, comuna Tataranu. Potrivit Centrului de comunicare Judetean, in cele doua sate a fost sesizat faptul ca s-ar practica metoda cunoscuta drept "suveica". "Aceasta consta in impartirea de buletine de vot, deja stampilate intr-unul dintre patrulatere, cu indicatia de a le introduce in urna si de a le scoate afara pe cele primite de la reprezentantii sectiei de votare", dupa cum se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului. Si in aceste cazuri sint efectuate cercetari de catre IPJ Vrancea, care a trimis mai multi ofiteri la fata locului. Deocamdata nu se cunosc mai multe amanunte, ancheta fiind in curs de desfasurare. (N. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.