Ultima oră

2.500 de permise in 2008

Dan Chiriac
28 nov 2008 619 vizualizări
Candidatii pica de cele mai multe ori prima proba 2.536 de vrinceni au obtinut permisul de conducere anul acesta. Acestia reprezinta un procent de 24,58% din cei 10.543 de candidati examinati in cele 11 luni scurse din acest an.

7.564 de pretendenti mai au de asteptat pina se vor urca la volan. Procentul de promovabilitate a scazut si mai mult odata cu introducerea sistemului computerizat la proba teoretica. De cind a fost introdusa examinarea asistata, pe calculator au sustinut examenul 1.116 candidati la toate categoriile, respectiv A, B, C, D, si CE. Dintre acestia au promovat proba teoretica doar 276, ceea ce reprezinta un procent de numai 24,73%. 840 de candidati vor fi nevoiti sa repete testul pe calculator pina vor raspunde corect la cel putin 22 de intrebari. La proba practica, din cele 5.081 de persoane programte in primele 11 luni ale anului, 2.755 au obtinut permisul, ceea ce inseamna un procent de 54,22%. "Statistic, indicatorii procentuali si medii arata ca un candidat a sustinut in medie doua examene la proba teoretica si aproximativ tot atitea la cea practica", spune comisarul Marian Patrascu, seful Serviciului Public Comunitar de Inmatriculari Vehicule si Permise Auto. Noutatea aparuta la sustinerea examenului este faptul ca proba teoretica se sustine in zi diferita fata de examenul dat pe traseu, dar inaintea acestuia. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.