Ultima oră

O saptamina de deliberare pentru traficul de droguri

Nicoleta Cristea
27 nov 2008 572 vizualizări
Florin Radulescu si Nicoleta Duma vor mai astepta o saptamina pentru a afla daca probele din dosar inclina in favoarea achitarii sau a condamnarii lor.

Ieri, la Tribunalul Vrancea au fost puse ultimele concluzii in dosarul de trafic de droguri, pronuntarea fiind aminata o saptamina. Pe de o parte, procurorul de sedinta a solicitat condamnarea celor doi, intrucit ar exista indicii temeinice ca ar fi vinovati de trafic de droguri. Aparatorii inculpatilor au solicitat achitarea, motivind ca singura proba "solida" de la dosar ar fi probele biologice, recoltate in noaptea accidentului rutier care a si dus la demararea anchetei, care insa nu ar putea fi considerate legale, intrucit s-au facut fara consimtamintul celor doi, care erau inconstienti. Avocatii au mai afirmat si ca ar fi "dispusi" sa ia in considerare ca valabile probele biologice, insa acestea nu dovedesc decit ca ar fi consumat, si nu ca ar fi facut trafic. Cei doi au fost trimisi in judecata dupa ce, pe 1 februarie 2008, in urma unor cercetari efectuate intr-un automobil implicat intr-un accident s-au gasit substante suspecte ascunse in torpedou, intr-un pachet gol de tigari. Accidentul s-a soldat cu ranirea grava a celor doi inculpati, dar si cu decesul unui tinar, Emilian Constantinescu. Accidentul s-a produs la Maicanesti, cind Nicoleta Duma, aflata la volanul unui BMW cu numere de Prahova, fara a avea permis, a facut manevre gresite. Anchetatorii spun ca au fost recoltate probe de singe de la victime, pentru a se stabili daca erau sub influenta alcoolului, insa concluzia testelor a fost acela ca ar fi consumat stupefiante. La cercetari ambii inculpati au aratat ca pachetul cu rezina de canabis apartinea tinarului decedat, insa procurorii sustin ca, de fapt, apartinea celor doi. Avocatii au aratat ca, pentru a se stabili proprietarul pachetului gol de tigari trebuiau facute analize papilare. Cei doi au recunoscut ca au consumat cocaina si extasy, insa in urma cu mai multe luni, pe cind erau in Spania. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.