Ultima oră

Curtea Constitutionala i-a dat cu flit lui Sararu

Nicoleta Cristea
26 nov 2008 613 vizualizări
Dosarul in care fostul primar PSD din Mera, Gheorghe Sararu, este judecat pentru abuz in serviciu se intoarce la Judecatoria Focsani, dupa o calatorie de citeva luni la Curtea Constitutionala.

Luna aceasta, Curtea a respins exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Sararu in cadrul procesului de la Focsani, potrivit careia s-ar fi incalcat dispozitiile articolului 44 din Constitutia Romaniei, care se refera la dreptul de proprietate privata si la modul in care este protejata aceasta. S-a invocat modul in care s-ar sanctiona o eventuala infractiune impotriva proprietatii private a statului, in mod diferit de o infractiune facuta impotriva unei proprietati private a unei persoane fizice. Pentru a-i face "pe plac", magistratii Judecatoriei Focsani i-au admis cererea, si au dispus sesizarea Curtii, in aprilie anul acesta, insa pe 11 noiembrie judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca exceptia nu este intemeiata. Drept urmare, procesul suspendat la Focsani se va relua, de indata ce actele dosarului se vor intoarce. Gheorghe Sararu a fost trimis in judecata anul trecut pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri oficiale, infractiuni legate de retrocedarea ilegala a unor intinse suprafete de padure, in urma carora s-ar fi creat un prejudiciu estimat la peste 300.000 de lei. Alaturi de Sararu au mai fost trimisi in judecata Constantin Nastase, fost viceprimar la Mera, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice. Nastase a facut parte din comisia locala de retrocedare a padurilor. Ion Copu si Valentin Ursu au fost trimisi de asemenea in judecata, pentru complicitate la abuz in serviciu, pe motiv ca ar fi inlesnit activitatea infractionala a lui Sararu, facind cereri in vederea reconstituirii dreptului de proprietate si intelegindu-se sa vinda ulterior o parte din hectarele ce urmau sa le primeasca. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.