Ultima oră

Leo Posirca, seful interimar al DGA Vrancea

Dan Chiriac
25 nov 2008 3776 vizualizări
Acesta spune ca nu va ocupa postul decit pina la organizarea concursului Inspectorul Leonard Posirca a fost imputernicit la comanda Biroului Anticoruptie Vrancea, incepind cu data de 15 noiembrie.

Acesta il inlocuieste in functie pe subcomisarul Viorel Cherciu, cel care si-a inaintat demisia in urma cu citeva saptamini din fruntea structurii vrincene care se ocupa de integritatea angajatilor din sistem. Vasile Cherciu nu si-a motivat demisia. Noul sef al DGA Vrancea a lucrat si pina acum in cadrul biroului anticoruptie si spune ca nu are de gind sa ramina prea multa vreme in functie. "In urma demisiei fostului sef am fost imputernicit la comanda Biroului Vrancea al DGA. Nu vreau decit sa-mi continui munca pe care o faceam si pina acum si astept concursul pentru ocuparea acestui post. Din motive persoanale nu voi lua parte la acest examen", ne-a spus Leonard Posirca. Acesta este membru al clubului moto "Road Eagleas", din care mai fac parte alti politisti sau oameni de afaceri. Directia Generala Anticoruptie a fost infiintata in urma cu patru ani pentru combaterea faptelor de coruptie in cadrul Ministerului de Interne si Reformei Administrative. Politistii care lucreaza in aceasta structura nu sint deloc iubiti de unii colegi. Ultimul caz de acest fel, care a fost solutionat de DGA Vrancea, a fost cel al cetateanului din Reghin care a incercat sa ofere spaga sefului de post din Pufesti. Miercurea trecuta, in urma unei actiuni organizate pe linie de circulatie, agentul sef adjunct Georgel Zaharia a oprit pentru control un autoturism cu numar provizoriu de circulatie. La volan era Gaspar Gancsa, care a prezentat pentru control un permis de conducere deteriorat, care nu prezenta elemente de siguranta, aparent emis in Ungaria. A doua zi, fiind chemat la sediul Postului de politie, pentru continuarea verificarilor, Gaspar l-a abordat pe ajutorul sefului de promitindu-i suma de 100 de euro pentru a i se restitui permisul. Agentul a refuzat si a specificat ca verificarile sint efectuate de catre seful de post, insa mureseanul a insistat promitind suma de 100 euro pentru fiecare. Vineri a fost efectuat flagrantul, mureseanul fiind surprins in timp ce ii oferea politistului suma de 200 lei. In buzunar avea si diferenta de bani promisa, pina la 700 de lei. In ciuda acestui flagrant, politistii de la anticoruptie nu au reusit sa prinda "pestii mari" din sistem, care isi fac nestingheriti jocurile. In general, unii politisti vrinceni "s-au dat in primire" la Biroul Anticoruptie pentru sume mici de bani posibil si din cauza suspiciunilor generate de testele de integritate pe care le mai fac uneori ofiterii anticoruptie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 12 ore, 43 minute, 46 secunde
BAI NEA CHIRIAC... AI TERMINAT LICEUL PE BUNE? DE AI SCRIS BIROUL ANTICURUPTIE? ADICA.. ANTI CURU..(SU)pt ie? SI IN REST, LA ASA BIROU.. ASA SEF, PARDON POSIRCA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.