Ultima oră

Ministerul Sanatatii merge pina in pinzele albe

Nicoleta Cristea
25 nov 2008 761 vizualizări
La Tribunalul Vrancea demareaza miine recursul Ministerului Sanatatii impotriva solutiilor de scoatere de sub urmarire penala (SUP) date managerului general al Spitalului Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon , directorul economic si celui administrativ.

Nicolae Moise, Neculai Marascu si Viorel Pisu au fost acuzati de nereguli in achizitiile publice, insa atit procurorii cit si Judecatoria Focsani au respins plingerea Ministerului Sanatatii Publice, ca fiind neintemeiata. Prin ultima sentinta, cea a Judecatoriei Focsani, ministerul chiar a fost obligat si sa plateasca 60 lei, cheltuieli judiciare catre stat. Cu toate acestea, ministrul Sanatatii nu s-a lasat cu una cu doua, si se pare ca va uza de toate caile de atac legale pentru a obtine o solutie favorabila. Ministerul Sanatatii a facut plingere penala la DNA impotriva celor trei dupa un control privind situatia economico-financiara a spitalului si a achizitiilor publice in perioada ianuarie 2005 - decembrie 2006. Ministerul Sanatatii sustinea astfel ca, in decembrie 2006, Spitalul Judetean inregistra datorii catre furnizori in valoare de peste 13 miliarde lei vechi aratind ca, in urma controlului, s-a descoperit si ca mare parte din dosarele de achizitii publice erau divizate in mai multe contracte cu valoare mai mica, pentru a fi evitate procedurile de licitatie, in timp ce altele nu contineau toata documentatia prevazuta de lege. DNA insa si-a declinat competenta catre Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani. Procurorii focsaneni au dispus scoterea de sub urmarirea penala si aplicarea de sanctiuni administrative de 1.000 de lei celor trei, solutie mentinuta atit de prim procurorul parchetului, cit si de Judecatoria Focsani. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.