Ultima oră

Primarul de la Tivoli vine la Focsani de 1 decembrie

Doina Ganea
24 nov 2008 847 vizualizări
Hora Unirii se va juca, cel mai probabil, linga Muzeul Unirii de la Casa Cartii Primarul orasului italian Tivoli, Giusseppe Baissi, si-a anuntat vizita la Focsani cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei

Delegatia oficiala va fi formata si din citiva asesorii italieni din Tivoli cu care s-a mai intilnit primarul Decebal Bacinschi la 24 Ianuarie. Daca la 1 decembrie 2007 Tivoli a fost locul pentru Hora Unirii cele Mari, anul acesta Focsaniul va fi locul unde Hora Unirii se va dansa din nou cu "fratii" din Tivoli. Asta desi administratia de pe Milcov nu a gasit deocamdata un loc unde vrancenii sa dea mina cu mina. Cel mai probabil se va inchide bulevardul in dreptul Muzeului Unirii de linga sucursala BCR, aici fiind amplasata si borna de hotar, monument ce va reveni in Piata Unirii dupa reabilitarea centrului istoric. Primarul Decebal Bacinschi si majoritatea consilierilor locali focsaneni din mandatul trecut au fost anul trecut la Tivoli pentru a stabili un prim pas in perfectarea documentelor de infratire. Documentele de colaborare au fost semnate la inceputul acestui an, de 24 ianuanrie, de catre primarul Bacinschi si asesorii din Tivoli, oras de la poalele Romei unde traiesc in jur de 10 mii de vrinceni. Din delegatia oficiala in Romania a lipsit atunci tocmai fostul sef al administratiei din peninsula, Marco Vincenzi, tinut in Tivoli de o raceala. Acum, noul primar al orasului Tivoli, Giusseppe Baissi, a transmis omologului sau focsanean ca va veni la Focsani pe 1 decembrie. "Asteptam sa vina si ne pregatim cu citeva manifestari la care il vom invita pe domnul primar din Tivoli", ne-a declarat primarul Focsaniului. In afara de fratii din Tivoli, pentru manifestarile prilejuite de ziua nationala nu si-au anuntat venirea la Focsani alte personalitati de la Bucuresti. Pentru acestea, manifestarile de la 1 decembrie sint oarecum puse in umbra de goana dupa voturi pentru parlamentarele de pe 30 noiembrie. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.