Ultima oră

Primele fumuri , la 6 ani

Raluca Manolache
20 nov 2008 706 vizualizări
Doar 15 fumatori inraiti au vrut sa se lase de tigara anul trecut cu ajutorul specialistilor Specialistii de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea trag un semnal de alarma asupra faptului ca virsta la care fumatorii au inhalat primul fum este numai sase ani.

Cel putin, acest lucru a fost constatat in urma unui studiu realizat la nivel national de Agentia Nationala Antidrog privind cunostintele, practicile si atitudinile populatiei generale. Reprezentantii Centrului vor sa aduca in prim-plan aceasta problema a societatii pentru ca astazi este "Ziua Nationala Fara Tutun", marcata in fiecare an in a III-a saptamina a lunii noiembrie. Sloganul propus pentru aceasta zi este "Tinerete fara tutun" tocmai pentru ca foarte multi tineri au ajuns dependenti de nicotina. Ziua de lupta impotriva fumatului se vrea un apel la actiune adresat tinerilor, societatii civile si publicului larg pentru interzicerea totala a publicitatii si promovarii produselor din tutun. "Fumatul este responsabil pentru 75% dintre infarctele la fumatorii cu virsta sub 50 ani si pentru 30% din decesele datorate diferitelor forme de cancer. In Romania se inregistreaza anual circa 33.000 decese ca urmare a consumului de tutun. Peste 650 milioane de persoane din lume pot muri din cauza consumului si dependentei de tutun, dar alte sute de mii de oameni pot muri din cauza consumului pasiv de tutun", arata specialistii Centrului Antidrog. Cu toate acestea, fumatorii nu sint foarte interesati sa renunte la acest viciu, in ciuda faptului ca legislatia a interzis fumatul in multe spatii publice. Asa se explica ca doar 15 persoane au apelat anul trecut la ajutorul Centrelor de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog pentru a urma un tratament corespunzator impotriva dependentei de tigarete. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 57 minute, 6 secunde
ce se intampla cu regulamentul din scoli..?elevii fumeaza in curtea liceului in pauze nestingheriti de profesorii care trec pe langa ei....din moment ce nu exista o lege care sa interzica fumatul atat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.